Nyheder24. april 2024

Fransk flystrejke aflyser seks fly fra Københavns Lufthavn

Uenighed om løn til franske flyveledere betyder aflysninger for passagerer fra Københavns Lufthavn

Seks afgange fra Københavns Lufthavn til franske lufthavne er torsdag aflyst som følge af en endagsstrejke varslet af de franske flyveledere.

Det oplyser presseafdelingen i Københavns Lufthavn til Ritzau onsdag aften.

Der er tale om afgange til Paris, Nice og Marseille.

Er man som passagerer ramt af aflysningerne, bør man rette henvendelse til det flyselskab, man havde booket en flybillet hos, lyder det fra Københavns Lufthavn.

Det var Frankrigs største fagforening for flyveledere, SNCTA, der ifølge mediet Euronews tirsdag varslede endagsstrejken fra torsdag til fredag. To mindre fagforeninger for flyveledere varslede efterfølgende, at de ville følge trop.

Det skete, efter at blandt andet forhandlinger om en lønstigning til flyvelederne var brudt sammen.

Leder af paraply luftfartsforening FNAM, Pascal de Izaguirre, fortalte tirsdag til nyhedsbureauet AFP, at strejken betyder, at 75 procent af flyene i lufthavnen Paris-Orly og 65 procent af flyene i lufthavnen Charles de Gaulle vil blive aflyst.

Onsdag har SNCTA ifølge AFP trukket varslet om endagsstrejken tilbage. Det sker, efter der er indgået en aftale om højere lønninger og andre tiltag med den civile luftfartsmyndighed (DGAC).

Ifølge DGAC forventes der fortsat forstyrrelser i flytrafikken til og fra Frankrig torsdag. Ligesom de seks afgange fra Københavns Lufthavn fortsat er aflyst.

Det er uklart, om de to mindre fagforeninger for flyveledere, som har bakket op om strejken, ligeledes vil afblæse den.

Sponsoreret indhold