Nyheder19. november 2021

Frankrig vedtager forbud mod vilde cirkusdyr og minkavl

Fra om to år forbydes det at bruge vilde cirkusdyr i Frankrig. I Danmark har det været forbudt siden 2018
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/21052676636845-1920x1280we.jpg
 Foto: Daniel Cole/AP/Ritzau Scanpix

Løver, tigere og bjørne vil inden længe være fortid i de franske cirkusser.

Det står klart, efter at Frankrigs parlament har vedtaget en længe omtalt lovpakke, der skal sikre bedre forhold til dyr.

Loven indebærer samtidig, at minkavl bliver forbudt i Frankrig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/fj-0004518_1.jpg
 Foto: Jette Feldthaus

Minkavis er snart er ovetstået kapitel i Frankrig. (Foto: Jette Feldthaus)

Den franske regering varslede loven allerede for over et år siden. Først torsdag blev den dog godkendt i parlamentet. Dermed mangler nu blot en underskrift fra præsident Emmanuel Macron.

Macrons parti, Republikken Fremad!, kalder den nye lov for "et historisk skridt i kampen for at sikre dyrs rettigheder".

Loven indebærer, at cirkusforestillinger med vilde dyr bliver forbudt om to år. Om syv år bliver det desuden forbudt at eje vilde cirkusdyr.

Meningsmålinger i Frankrig viser bred opbakning i befolkningen til et forbud mod vilde cirkusdyr. Folkestemningen er blevet rykket efter afsløringer om mishandling af dyr og en aktiv indsats fra dyrerettighedsgrupper.

I Danmark blev vilde cirkusdyr forbudt i 2018.

Fire elefanter, tre fra Cirkus Arena og en fra Cirkus Trapez, var på det tidspunkt de sidste vilde dyr i danske cirkusser. De blev i foråret 2020 flyttet til et stort anlæg i Knuthenborg Safaripark på Lolland.

Den nye lov i Frankrig indeholder blandt andet også et forbud mod shows med delfiner. Det bliver desuden forbudt at benytte sig af vilde dyr i tv-udsendelser, på natklubber og til private fester.

Sponsoreret indhold