Nyheder 19. november 2021

Frankrig vedtager forbud mod vilde cirkusdyr og minkavl

Fra om to år forbydes det at bruge vilde cirkusdyr i Frankrig. I Danmark har det været forbudt siden 2018
Foto: Daniel Cole/AP/Ritzau Scanpix

Løver, tigere og bjørne vil inden længe være fortid i de franske cirkusser.

Det står klart, efter at Frankrigs parlament har vedtaget en længe omtalt lovpakke, der skal sikre bedre forhold til dyr.

Loven indebærer samtidig, at minkavl bliver forbudt i Frankrig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Jette Feldthaus

Minkavis er snart er ovetstået kapitel i Frankrig. (Foto: Jette Feldthaus)

Den franske regering varslede loven allerede for over et år siden. Først torsdag blev den dog godkendt i parlamentet. Dermed mangler nu blot en underskrift fra præsident Emmanuel Macron.

Macrons parti, Republikken Fremad!, kalder den nye lov for "et historisk skridt i kampen for at sikre dyrs rettigheder".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Loven indebærer, at cirkusforestillinger med vilde dyr bliver forbudt om to år. Om syv år bliver det desuden forbudt at eje vilde cirkusdyr.

Meningsmålinger i Frankrig viser bred opbakning i befolkningen til et forbud mod vilde cirkusdyr. Folkestemningen er blevet rykket efter afsløringer om mishandling af dyr og en aktiv indsats fra dyrerettighedsgrupper.

I Danmark blev vilde cirkusdyr forbudt i 2018.

Fire elefanter, tre fra Cirkus Arena og en fra Cirkus Trapez, var på det tidspunkt de sidste vilde dyr i danske cirkusser. De blev i foråret 2020 flyttet til et stort anlæg i Knuthenborg Safaripark på Lolland.

Den nye lov i Frankrig indeholder blandt andet også et forbud mod shows med delfiner. Det bliver desuden forbudt at benytte sig af vilde dyr i tv-udsendelser, på natklubber og til private fester.

Sponsoreret indhold