Nyheder14. marts 2023

Frank Jensen vender aldrig tilbage: – Jeg forlod politik, da jeg gik ud af overborgmesterkontoret

Frank Jensen har ingen intentioner om at vende tilbage til politik
Frank Jensen overlod overborgmesterposten til Lars Weiss (S).
Frank Jensen overlod overborgmesterposten til Lars Weiss (S).
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det var ikke kønt, da den tidligere overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S) forlod posten i oktober 2020.

Her måtte han, efter at flere episoder om krænkelser mod kvinder kom frem i offentligheden trække sig som overborgmester efter 11 år.

Og trods 31 år i politik hvor han både nåede at være næstformand i Socialdemokratiet, justitsminister og forskningsminister går Frank Jensen ikke med tanker om at vende tilbage til dansk politik.

Det afslørede han i radioprogrammet Danmarks Mindste Nyheder på 24syv.

– Jeg forlod politik, da jeg gik ud af overborgmesterkontoret med det formål at lave noget andet, fortæller Frank Jensen.

På et pressemøde på Islands Brygge tilbage i oktober 2020 fortalte Frank Jensen, at han havde opbakning til at blive som overborgmester, men trods det valgte han at trække sig, efter det væltede ud med sager, om at han havde krænket kvinder gennem hele sin politiske karriere.

I radioprogrammet fortæller den tidligere overborgmester også, at han opsøgte en psykolog til at bearbejde nogle ting i hans liv.

Hvilke ting kommer han ikke ind på.

– Det kan man godt komme ud for. Der kommer nogle kriser i ens liv, hvor man har brug for at vende det med nogle professionelle. Man kan få meget hjælp fra sine nærmeste, men det kan også blive for meget for dem at rumme, derfor kan det blive godt at opsøge noget professionelt hjælp, siger han.

I dag er Frank Jensen selvstændig rådgiver i sit eget firma, som han stiftede i maj 2021. Her rådgiver han danske og udenlandske firmer om at lave en grøn forandring.

Sponsoreret indhold