Frank Hvam bruger 50.000 kroner på narkomaner

Frank Hvam vil redde narkomanerne på Vesterbro

Frank Hvam vil redde narkomanerne på Vesterbro

Foto: All Over

Skuespiller og komiker Frank Hvam er en af initiativtagerne til et nyt privat projekt for narkomaner på Vesterbro i København.

Sammen med forskellige sponsorer og sine naboer har Frank Hvam indkøbt en gammel ambulance, som skal køre rundt i gaderne på Vesterbro og samle narkomanerne op. Det er således meningen at narkomanerne skal tage deres stoffer inde i den forhenværende ambulance, hvor de vil være under opsyn af enten en læge eller en sygeplejerske.

Læs også: En dag med Frank Hvam

- Det er fuldstændig umenneskelige vilkår stofmisbrugere har på Vesterbro. De ligger og fixer på gader, de fixer i opgange, de fixer i lyskasser og har møgbeskidte forhold. De ligger og dør her på gaderne på Vesterbro, siger Frank Hvam i en video på sin facebook-side, og fortsætter:

- Der er også en anden ting. Hvis man bor på Vesterbro, er det fuldstændig urimeligt, at man skal have folk siddende med nåle i armen på sin trappesten og i sin opgang. Og at man skal finde kanyler, hvor der kommer børn, lyder det fra komikeren som selv er far til to.

Læs også: Frank Hvam: Din penis er for grim

Komikeren mener altså, at det mobile fixerum, som han har været med til at opfinde, ikke kun kan være med til at fjerne narkomanerne fra gaderne, men også være med til at redde deres liv.

Ideen er et privat initiativ og får ikke nogen økonomisk støtte af staten. Derfor må folk, der støtter det mobile fixerum selv til lommerne.

Indtil videre har Frank Hvam selv haft spenderbukserne på og skudt 50.000 kroner i projektet. Se mere om projektet på www.fixerum.dk .

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close