Nyheder8. juli 2014

Frække DR-drenge: Nu retter vi ind

Mændene bag fup-historien om natklub kun for smukke laver nyt program
Danskerne er dårlige til at grine af sig selv, mener Jesper Juhl
Danskerne er dårlige til at grine af sig selv, mener Jesper Juhl
 Foto: AOPTrusler om retssager mod DR, hed debat i "Presselogen" og offentlige undskyldninger fra tv-stationen.

Det gik ikke stille for sig, da DR3's satireserie "Absurdistan" rullede over skærmen sidste år. Nu er mændene bag - komiker Jesper Juhl og journalist Kristoffer Eriksen - tilbage med en ny programserie "Hykleriget".

Serien, der holder den konfronterende satire i hævd, adskiller sig dog fra de tidligere programmer på ét vigtigt punkt: Der kommer ingen søgsmål i kølvandet på "Hykleriget".

- Vi kan godt lide at presse den. Men vi har også lært prisen. Vi forventer en masse forhandlinger og den slags, men jeg tror, vi slipper for retssager, siger Jesper Juhl.

På "Absurdistan" lavede han sammen med Kristoffer Eriksen blandt andet et eksperimentet, der gik ud på at sælge medierne en falsk historie om en ny natklub kun for smukke mennesker.

Blandt andre TV2 Lorry faldt i drengenes fælde, der til gengæld tog joken så langt, at de lod sig interviewe live under dække af at være ejere af det nye diskotek "Eye Candy".

Lorry forsøgte efterfølgende at gå rettens vej for at forhindre, at interviewet blev vist i programmet.

I aftalen med DR om den nye serie, har de to provokatører derfor været nødt til at affinde sig med, at de fremover ikke kan lave ting under falsk identitet.

- Jeg synes, det er ok. Det er jo et samarbejde, og vi er helt vildt glade for, at vi må lave de her programmer, som vi brænder for, siger Jesper Juhl.

Han kan også godt se det fra DR's side.

- Det er jo vildt ærgerligt for dem, hvis vi har lavet noget, som DR ender med ikke at kunne sende. Så var det måske alligevel ikke så vigtigt, at vi lige gik derind, hvor vi ikke måtte. Budskabet havde jo stået stærkt nok uden, siger han.

Det er Kristoffer Eriksen enig i.

- Der er ingen tvivl om, at vi gerne ville gå 50 procent længere, end vi gør - så længe det bare følger vores eget moralske kompas. Problemet er bare, at det ikke altid matcher, det man må, siger han.

I "Hykleriget" tager Jesper Juhl og Kristoffer Eriksen fat i magthaverne og "sparker opad" mod alle dem, som de anser som hyklere.

Men selvom de altså har måttet tøjle provokationerne og skrue noget ned for skandale-metoderne, bliver Jesper Juhl og Kristoffer Eriksens nye serie ingenlunde kedelig, mener de.

- Vi har fjernet alle de lidt mere langtrukne interviews. Så nu er der bare stunt på stunt. Seerne får virkelig kvalitet for pengene, lover Kristoffer Eriksen.

- Målet er det samme, som det var med Absurdistan. Man må gerne blive lidt provokeret og helst også grine lidt. Og så kan vi jo håbe, at der også er nogen, der faktisk bliver en lille smule klogere af at se programmerne, siger Jesper Juhl.

"Hykleriget" får premiere på DR3 til august.

LÆS OGSÅ: Ad! Her drikker DR-vært sit eget tis

LÆS OGSÅ: Av, av, av! Se DRs Thomas Skov og Emil Thorup "føde" live


Sponsoreret indhold