Nyheder23. november 2021

Fradrag stiger: 1,2 millioner danskere står til at få flere penge

Dyrere benzin betyder, at mange danskere står til at få flere penge tilbage i kørselsfradrag eller befordringsgodtgørelse
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20130806-140309-2-1920x1186we.jpg
 Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Hvis du er er en af de 1,2 millioner danskere, der årligt får en ekstra pose penge fra Skat for din transport enten til og fra arbejde eller for erhvervsmæssig kørsel i egen bil, så er der godt nyt.

Skatterådet har besluttet, at kørselsfradraget og befordringsgodtgørelsen skal stige. Det kommer til at gælde fra år 2022.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Så er du en af de mange danskere, der indberetter, at du har mere end 25 kilometer til jobbet eller får godtgjort erhvervsmæssig kørsel i egen bil, så vil du opleve, at satserne næste år er vokset.

Dyrere benzin

Med stigende benzinpriser er der ellers udsigt til, at det bliver en dyrere fornøjelse at transportere sig på fire hjul.

Men med de stigende satser, vil dem, der bruger bilen til blandt andet at kunne komme på job, ikke være nær hårdt så ramt.

- Selv om bilerne fortsat kører længere på en liter benzin, hvilket giver flere kilometer at fordele de samlede udgifter på, påvirker den højere benzinpris satsen i en opadgående retning, forklarer Jane Bolander, formand for Skatterådet.

- Derudover forventes udgifterne til vedligehold af bilerne også at stige. De forhold påvirker også satsen yderligere i en opadgående retning, siger hun i pressemeddelelsen.

Så meget stiger satsen

Kører du selv eller tager det offentlige mellem 25 og 120 kilometer til job, vil dit kørselsfradrag stige fra 0,90 kroner per kilometer til 1,98 kilometer.

Er du en af dem, der har rigtig lagt til job og derfor kører mere end 120 kilometer, så vil du kunne se, at satsen vokser fra 0,95 kroner per kilometer til 0,99 kroner.

Med de nye satser er der dog ikke godt nyt til dem, der har under 25 kilometer mellem hjemmet og jobbet. Uanset om man bruger bil, bus, tog eller noget andet, så kan man nemlig ikke få fradrag, hvis man har så kort til arbejde.

Når det kommer til godtgørelse af kørsel i egen bil til erhverv, så stiger befordringsgodtgørelsen for de første 20.000 kilometer fra 3,44 kroner per kilometer til 3,51 kroner.

De benzinpriser, som Skatterådet har arbejdet med i år, ligger på 12,78 kroner per liter. Sidste år var benzinprisen 11,31 kroner per liter.

Sponsoreret indhold