Nyheder7. juli 2016

Historien om Rihanna: Fra Barbados til Refshaleøen

Rihanna spiller i København i aften

Rihanna fra 2005 til nu. Plus børnebilleder

I aften spiller Robyn Rihanna Fenty, eller bare Rihanna, på Refshaleøen i København, men hvem er denne 28-årige skønhed? SE og HØR dykker ned i Rihannas historie her.

Rihanna blev født den 20. februar 1988 i byen St. Michael Parish på Barbados.

Hun er den ældste af tre søskende, desværre for Rihanna, så var hendes barndom præget af farens dårlige livsstil. Ronald Fenty havde nemlig både problemer med alkohol og kokain, derfor valgte Rihannas mor, Monica Fenty, at blive skilt, da Rihanna var 14 år.

Men selvom Ronald ødelagde den lille familie den gang, så elsker Rihanna ham stadig mere end nogen anden, og for få år siden købte hun en kæmpe villa til ham.

Faren har i dag stadig problemer med alkoholen, og flere gange igennem Rihannas karriere har han opført sig pinligt og uanstændigt, han er blandt andet blevet smidt ud fra et bal, som han var til sammen med Rihanna.

Igennem hendes karriere har han også flere gange udtalt sig til medierne, noget der ikke altid er endt lige heldigt for ham, som fx den gang, hvor han kaldte sin datter for fed.

Mødet med Jay Z

Allerede tidligt vidste Rihanna, at hun ville være sangerinde. Derfor dannede hun sammen med to veninder et pigeband, men de to andre i gruppen kunne ikke hamle om med Rihannas charme, da musikproduceren Evan Rogers kom til Barbados på ferie.

Den unge Rihanna formåede at få en audition hos produceren, og før hun vidste af det flyttede hun, bare 16 år gammel, til USA.

- Da jeg forlod Barbados, kiggede jeg mig ikke tilbage, har Rihanna senere fortalt om flytningen.

Bare et år efter flytningen til USA fik Rihanna muligheden for at komme til audition hos Def Jam-pladeselskabet og deres øverste chef, Jay Z.
Og det skulle være det møde, der lagde grunden til den stjerne, som vi kender i dag.
Jay Z skrev kontrakt med Rihanna samme dag, og bare otte måneder senere kom hendes første single ”Pon de Replay” på gaden.

Singlen blev forløberen for hendes første album ”Music of the Sun”, og den succes blev hurtigt fuldt op med med albummet ”A girl like me” året efter, hvor Rihanna fik sin første førsteplads på Billboard-hitlisten med sangen ”SOS”.

I de efterfølgende år spyttede Rihanna singler og albums ud på stribe.
Med ”Good girl, gone bad” i 2007, ”Rated R” i 2009 og ”Loud” i 2010 fik Rihanna for alvor slået sig fast på stjernehimlen, og det var også i den periode, at hun vandt sin første Grammy for superhittet ”Umbrella”.

Problemer med kærligheden
Selvom Rihanna har haft kæmpe succes på musikfronten, så har hendes personlige liv ikke altid været lige let.
I 2006 gik der rygter om, at hun havde haft en affære med Jay Z. En beskyldning, som de begge har afvist.

Der havde altså ikke været nogen affære med Jay Z, men allerede året før havde Rihanna dog fået øjnene op for en fyr. Hun havde mødt rapperen Chris Brown i 2005, og de havde udviklet et tæt venskab, der blev til et kærlighedsforhold, men selvom alle vidste, at de var kærester, så var det først i 2008, at Chris Brown bekræftede, at de to rent faktisk datede.

Kærligheden til Chris Brown kom dog til at gøre ondt på Rihanna, da han i februar 2009 bankede sangerinden og efterlod hende med flere blå mærker. Episoden gjorde, at parret gik fra hinanden, og Rihanna så sig nødsaget til at aflyse sin optræden ved årets Grammy Awards.
Efter voldsepisoden prøvede Rihanna at fremstå stærk, men inderst inde var hun en slagen kvinde.
- Jeg ville ikke have, at folk så mig græde. Jeg ville ikke have, at folk havde medlidenhed med mig. Det var en meget følsom tid i mit liv, og jeg nægtede at lade det være billedet, har hun senere fortalt til talkshow-værten Oprah.

Godt nok havde Chris Brown banket Rihanna gul og blå, men det afholdt ikke popstjernen fra at finde sammen med ham igen i 2012. Et træk, der gjorde, at kritikken haglede ned over Rihanna.

I dag er de to ikke sammen længere, og lige nu rygtes Rihanna sammen med Drake, som hun er blevet sammen med flere gange i løbet af sommeren.

”Talk that talk”, ”Unapologetic” og ”Anti”

De seneste fem år har Rihanna udgivet tre albums, men selvom sangerinden nu har udgivet imponerende otte albums på bare 11 år, så var det først, da hun i 2012 udgav ”Unapologetic”, at hun formåede at ramme førstepladsen på albumhitlisten i USA.

I 2012 begyndte hun også at spille skuespil, da hun fik sin første store filmrolle i filmen ”Battleship”, der dog ikke blev nogen større succes.

Sidenhen har hun dog været med i flere film.
Det virker også til, at Rihanna har skruet lidt ned for produktiviteten, når det kommer til at lave nye albums, men så har hun til gengæld brugt tiden på at arbejde sammen med nogle af tidens store stjerner.
Et eksempel derpå kan være hendes samarbejde med Coldplay på singlen ”Princess of China”.

Når Rihanna ikke laver musik og turnerer, så er der også en masse andre ting, der optager hendes liv.
I 2006 startede hun organisationen ”Believe foundation”, der hjælper dødeligt syge børn.

Og i aften spiller Rihanna så på Refshaleøen i København, og man må sige, at hun er kommet langt på de 11 år hun har været aktiv som musiker, og skal man tro anmelderne i de byer, som hun allerede har besøgt på sin tur rundt i Europa, så har hendes fans noget at glæde sig til i aften.

Hvis du ikke er så heldig, at du skal se hende i København i aften, så spiller Rihanna også på Skanderborg Festival i august.

Se flere billeder af Rihanna i galleriet

Sponsoreret indhold