Fortvivlet brud: Er jeg et røvhul ved at aflyse mit bryllup?

(Arkivfoto: MEGA)

Hvad gør man, hvis man har planlagt et stort og ekstravagant bryllup, men så fortryder?

Kan man tillade sig at aflyse uden at være et røvhul?

Det spørgsmål stiller en kvinde nu, efter hun stod i lige netop dét dillema.

Årsagen var dog ikke, at hun havde fortrudt valget af sin kommende mand. Det var i stedet noget andet, der fik hende til at få kolde fødder.

Kvinden fortæller på det sociale medie Reddit, at hun og hendes kæreste gennem ti år havde planlagt deres bryllup i flere år. Parret havde håbet på en lille og intim fest, men hendes familie ønskede noget endnu større.

- Min mor har forklaret mig, hvor meget hun lever gennem mig, når det kommer til det her bryllup. Jeg har forklaret hende, at store sociale arrangementer trigger min angst. Hun er ligeglad. Sidste år gik Jose og jeg med til at blive gift i kirken og have den store reception, som hun ønskede, fortæller kvinden.

Planlægningen af den store fest var dog ikke let.

- Planlægningen var stressende, og det skabte en masse spændinger mellem Jose og mig. Det viste sig, at spændingerne ikke kun skyldtes selve planlægningen – det var hele brylluppet. Med hjælp fra min terapeut kom jeg frem til, at det at være ”brud” blev det synlige bevis på ting, som min mor havde udsat mig for barn.

Kvinden fortæller, at hun gik til sin mor med sin bekymring, men moderens svar var at ignorere hende fuldstændigt og opføre sig uacceptabelt.

- Det blev så slemt, at hun drak 18 øl til min polterabend og opførte sig dårligt overfor min svigerinde.

- Som et resultat har vi nu ikke kontakt til hende. Jose og jeg har ringet rundt og aflyst vores store bryllup helt og vil i stedet stille blive gift på rådhuset på lørdag med en lille gruppe mennesker.

- Hans side af familien er helt forstående, mens min sender e-mails, hvor de bønfalder mig om at være en større person og blive gode venner med hende igen.

- Jeg ved godt, at jeg også har trådt forkert mange gange i det her – jeg skulle have sat grænser langt tidligere og holdt fast i, at jeg ikke ønskede brylluppet, skriver kvinden, der til slut vil vide, om hun er et røvhul for at have aflyst sin store fest.

Hvad mener du? Giv dit svar herunder.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close