Nyheder25. september 2021

Forslag: Indfør sørge-orlov, når man mister sit kæledyr

Det skal være muligt at tage to dage fri med betalt løn, når man mister sit kæledyr. Sådan lyder et forslag i Columbia
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

At miste et elsket kæledyr kan være særdeles hårdt. Mange, der har været igennem tabet af for eksempel en hund eller kat, kan føle et enormt savn og sorg.

Hverdagen er pludselig forandret, og et vigtigt medlem af familien mangler. Mange føler dog på samme tid, at det er ”skamfuldt” at sørge, fordi det ”jo bare er et dyr”.

Men et kæledyr er ikke ”bare et dyr”. Det er for mange blevet et vigtigt og elsket medlem af familien, og derfor føles sorgen både hård og svær.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/ipurestockxfour369527.jpg
 (Foto: MEGA)

Sorgen over at miste et kæledyr kan være svær. Foto: MEGA

Derfor foreslår en politiker i Columbia nu, at der indføres en ny lov, der gør det muligt for medarbejdere i landet at tage to dage fri, når de mister deres kæledyr.

Det skriver New York Post.

Det er politikeren Alejandro Carlos Chacon, der er kommet med forslaget. Han mener, at det skal være muligt for medarbejderen at tage to dage fri med betalt løn, hvis man er i sorg over at have mistet et kæledyr.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/krtphotoslive087712.jpg
 (Foto: MEGA)

For mange kæledyrsejere er dyret et tæt medlem af familien. Derfor kan sorgen føles tungere, end når man mister et fjernt familiemedlem. Foto: MEGA

Herhjemme findes ingen regler på området. Men flere dyreorganisationer – som blandt andre Dyrenes Beskyttelse – giver gode råd til, hvad man kan gøre for at passe på selv i sorgen, når man har mistet sit kæledyr.

Synes du, at der burde indføres en lignende lov herhjemme?

Giv din mening til kende herunder.

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold