Nyheder 13. april 2022

Forsikringsselskab trækkes i retten: Har ulovligt flået kunderne

Forbrugerombudsmanden stævner Tryg Forsikring for at have hævet sine forsikringspriser uden at varsle kunder
Foto: Colourbox

Forbrugerombudsmanden anlægger nu en retssag mod Tryg Forsikring.

Retssagen handler om, at Tryg har hævet prisen på mange privatkunders forsikringer uden at varsle prisstigningerne, oplyser Forbrugerombudsmanden onsdag morgen i en pressemeddelelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge Forbrugerombudsmanden er det i flere år op mod hver tredje privatkunde, der er blevet ramt af prisstigninger, som altså nu ender i en retssag.

Prisstigningerne har fundet sted fra marts 2016 til februar 2020, og priserne er forhøjet med cirka fire procent over indeks per år.

Ulovlig handling

Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse har Tryg ikke haft hjemmel i sine forsikringsbetingelser til at hæve prisen på forsikringerne uden varsel.

Et sådan vilkår ville også være urimeligt, lyder det.

Sagen får nu Forbrugerombudsmanden til at stævne Tryg Forsikring.

Meget ærgerlige

Tryg er uenig i Forbrugerombudsmandens udlægning af sagen og mener at have haft hjemmel til at hæve priserne, lød det allerede tirsdag fra pressechef Susanne Lindhage.

”Vi er meget ærgerlige over, at det er kommet så vidt. Det er naturligvis vigtigt for os, at vores kunder kan have tillid til, at vi følger Forbrugerombudsmandens god skik og de særlige god-skik-regler, som gælder for forsikringsselskaber."

Derfor er det også en sag, som vi ser med stor alvor på," siger hun til FinansWatch.

Sponsoreret indhold