Nyheder16. marts 2023

Forlod DF i krise: Kristoffer Hjort Storm skifter til Inger Støjberg

Rådmand Kristoffer Hjort Storm fra Aalborg var tidligere en af DF’s største profiler i Nordjylland. Nu bliver han Danmarksdemokraternes 20. byrådsmedlem
Inger Støjberg (Æ) får nu tidligere løsgænger og DF-profil Kristoffer Hjort Storm under vingerne.
Inger Støjberg (Æ) får nu tidligere løsgænger og DF-profil Kristoffer Hjort Storm under vingerne.
 Foto: Ritzau Scanpix

Inger Støjberg får nu endnu et tidligere medlem fra Dansk Folkeparti med på holdet.

Løsgænger i Aalborg Kommune og tidligere DF-profil Kristoffer Hjort Storm fortæller til Radio4, at han nu melder sig under fanerne hos Danmarksdemokraterne.

- Det bliver spændende at være en del af et nyt parti, der stadig er under udvikling og på den måde kunne være med til at forme politikken, siger Kristoffer Hjort Storm til Radio4.

Han var indtil i sommer medlem af Dansk Folkeparti, partiets eneste rådmand og mest populære DF-kandidat ved både kommunal- og regionrådsvalg.

Efter 12 år i partiet meldte han sig i juni ud i frustration over den massive uro og de interne magtkampe. Efter udmeldelsen fortsatte han som rådmand i Aalborg Kommune – og har nu besluttet sig at arbejde videre for Danmarksdemokraterne.

- For mig er Danmarksdemokraterne det parti, som passer bedst til mine visioner for samfundet, siger Kristoffer Storm. Det gælder blandt andet partiets ambition om at skabe et Danmark med bedre balance mellem land og by, hvilket var partiets store mærkesag ved valget.

- Desuden mener jeg, at Danmarksdemokraterne er det parti, der bedst kan sikre og bevare de værdier, som Danmark er bygget på, siger han.

Overfor radiostationen beskriver partiformand, Inger Støjberg, den nordjyske rådmand som en dygtig og driftssikker politiker.

- Jeg er derfor glad for, at han nu repræsenterer Danmarksdemokraterne i byrådet i Aalborg. Vi samler på dygtige mennesker i partiet, og det glæder mig, at han har tilsluttet sig flokken, siger hun til Radio4.

De seneste uger har byrådsmedlemmer i flere jyske kommuner tilsluttet sig Danmarksdemokraterne fra Dansk Folkeparti.

I alt råder Støjbergs parti nu over 20 byrådsmedlemmer over hele landet. På KL’s kommunalpolitiske topmøde torsdag og fredag samler partiledelsen for første gang holdet af byrødder, hvoraf 15 er skiftet fra Dansk Folkeparti, fire fra Venstre og en enkelt fra en lokalliste.

I Aalborg vil partiets ledelse erklære, at Danmarksdemokraterne forventer at opstille kandidater over hele landet til det næste kommunalvalg i 2025.

Sponsoreret indhold