Nyheder12. januar 2022

Forlænger restriktioner: Nu vil de have et svar

Brancheorganisationen Horesta kræver en klar genåbningsplan fra regeringen - i Norge er søsterorganisation klar til at trække staten i retten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20211013-211206-3-1920x1280we.jpg
 Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Der bliver senere i dag holdt pressemøde, hvor en række restriktioner vil blive lempet, mens nogle andre vil blive forlænget.

Det erfarer TV 2.

Blandt andet indstiller Epidemikommissionen til, at nattelivet fortsat skal holdes lukket, og serveringssteder stadig skal stoppe for udskænkning af alkohol klokken 22 og lukke klokken 23.

Og det får nu brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet Horesta til at kræve handling fra regeringen.

  • - Vores medlemmer har krav på at få en plan, de kan kigge ind i. Meldingen i december var, at man ikke vidste, hvor smitsom omikron-varianten var, siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi og ansvarlig for nattelivsvirksomheder i Horesta, til SE OG HØR.

  • - Vi må formode, at myndighederne nu har data nok til at vide, hvordan den udvikler sig, og på den baggrund kan komme med en plan for, hvordan genåbningen af vores erhverv skal foregå i løbet af de næste par måneder.

  • - Det har vi fra HORESTE i hvert fald efterspurgt.

  • Flere har lukket frivilligt

Det kommer dog ikke som nogen overraskelse for Horesta, at deres medlemmer er de sidste i rækken af steder, der må lempe på restriktionerne.

  • - Vi ved, vi er de sidste, for det har vi været før. Det er tredje gang, vi er i den her situation, og så er det altså på tide, at der kommer en klar plan fra politikerne om, hvordan man ser genåbningen efter den her begrænsning af vore medlemmers driftsmuligheder, forklarer Annette Hyldebrandt.

  • Ifølge Horesta betyder restriktionerne lige nu, at en fjerdedel af deres medlemmer har set sig nødsaget til frivilligt at lukke. Det skyldes, at de ikke har kunnet tjene penge, under de betingelser restriktionerne har affødt.

  • Det har ifølge Annette Hyldebrandt stadig været muligt for disse erhverv at få 90 procent af deres faste omkostninger dækket og sende medarbejdere hjem på lønkompensation på statens regning.

  • NORGE: TÆT PÅ RETSSAG

    I Norge lider serveringsstederne også under en række coronarestriktioner dog i en noget større grad end i Danmark. Her er udskænkning af alkohol helt bandlyst, og det har ført til, at der kan blive lagt sag an mod den norske stat, skriver nyhedsbureauet NTB i Norge.

    Forbuddet er indført for at nedbringe smitten, men der er ifølge SMB Norge ikke blevet redegjort tilstrækkeligt for, hvorfor et forbud har været nødvendigt.

    SMB Norge repræsenterer en lang række små- og mellemstore virksomheder i landet herunder flere barer og restauranter. De vil nu hive den norske regering i retten.

    HORESTA: HAR VI OVERVEJET

    Så drastiske midler har Horesta ikke tænkt sig at gøre brug af, men overvejelserne har været til stede.

    • - Når ens levebrød bliver truet, så afsøger man de muligheder, der er tilgængelige for at gøre situationen bedre. Der var mange veje og muligheder i begyndelsen af pandemien, der blev drøftet.

    • - Og der var det en drøftelse at gå rettens vej. Men det, mente vi ikke, var realistisk, lyder det fra Annette Hyldebrandt til SE og HØR.

    Planerne for de kommende danske restriktioner præsenteres på et pressemøde i dag klokken 18. Du kan følge det direkte her på sh.dk.

    Sponsoreret indhold