Nyheder2. marts 2014

Forfatter bag ’Arvingerne’: Vi skal glemme successen

Maya Ilsøe om hvordan sæson to bliver lige så god
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/daae3742dc34423f8bac2472f83b9c0b.jpg
Søndag aften rullede det sidste afsnit af Arvingerne over skærmen og efterlod de over halvanden million faste seere med svære abstinenser. Holdet bag den populære DR-serie har dog allerede lovet, at der er en sæson to på vej - vi må dog vente næsten et år med at finde ud af, hvordan det kommer til at gå den hårdt plagede familie Grønnegård.

Læs også: Leder efter baby i Arvingerne
SE og HØR har talt med kvinden bag DRs succesfulde serie, Maya Ilsøe. Og ifølge den 38-årige manuskriptforfatter kræver det både fordybelse og at turde tage chancer, hvis sæson to skal blive en lige så stor succes som sæson et:

- Jeg tror, at det der skal til for at anden sæson bliver lige så populær som første er, at alle os der arbejder på Arvingerne glemmer succesen, og arbejder lige så fordybet og helhjertet for historien og karaktererne, og tør tage chancer og stole på vores lyst og intuition og går hele vejen med det. Og så bare håbe, at vi rammer noget, som folk synes er spændende og vedkommende, siger Maya Ilsøe til SE og HØR.

Læs også: Opdagede du også den pinlige fejl i Arvingerne?
Omkring halvanden million danskere har hver søndag siddet klistret til skærmen for at følge Emil, Gro, Frederik og Signe og deres indbyrdes kampe, og anmelderne har på samme tid kastet stjerner og rosende ord i retning mod 'Arvingerne'. Den enorme succes er i den grad kommet bag på manuskriptforfatter Maya Ilsøe:

- Jeg havde på ingen måde turde håbe på, at Arvingerne blev så stor en succes. Det er meget overvældende og glædeligt. Det giver en masse god energi, til det arbejde vi nu har med at få skrevet og lavet anden sæson af Arvingerne, siger Maya Ilsøe.

Fra start havde hun en drøm om at skabe en serie, der føltes både troværdig og sand og med nogle karakterer, som folk kunne genkende sig selv i.

Og dét er gået i opfyldelse, hvis man læser de utallige anmeldelser fra landets aviser.

-Måske er en af forklaringerne på, at det er blevet så populært, at det faktisk er lykkes. Det kunne jeg i hvert fald drømme om. Og så har alle mennesker et forhold til familie, selv de der ikke har en familie forholder sig jo så til, at de netop IKKE har en familie. Og alle har prøvet at arve eller kommer sandsynligvis til at opleve en arvesag på et tidspunkt i deres liv. Derfor tror jeg mange genkender temaerne og har en naturlig interesse i det, fortæller Maya Ilsøe.

Optagelserne til næste sæson begynder 9. april.
Sponsoreret indhold