Nyheder 4. oktober 2009

”Forbrydelsen”: Blød, gammel far

Morten Suurballe virker benhård på skærmen, men i virkeligheden er han et bly og beskedent familiemenneske
I rollen som Brix i "Forbrydelsen" kan man blive helt bange for Morten Suurballe, men i virkeligheden er han en blød familiefar
I rollen som Brix i "Forbrydelsen" kan man blive helt bange for Morten Suurballe, men i virkeligheden er han en blød familiefar
Foto: Tine Harden/DR

Når Danmark i aften samles foran TV-skærmen for at følge Sarah Lunds genvordigheder i "Forbrydelsen", træder Lennart Brix, den benhårde drabschef, igen kraftigt i karakter.

Men lige så bøs, konsekvent og rå, Brix fremtræder i serien, lige så blød er skuespilleren bag, Morten Suurballe.

Han er 54 år, bor på Frederiksberg og er far til tre. De to ældste er 18 og 21 år, og dem har han sammen med sin ekskone, skuespilleren Julie Vieth. Den yngste er kun 1 år, og ham har han sammen med kæresten Maria Rossing.

Og det er netop det, at han er blevet far i så høj en alder, der afslører nogle af hans bløde sider som privatperson.

- Det er noget så dejligt at være blevet far igen - og også foruroligende, for det havde jeg ikke regnet med. Jeg havde tænkt meget over det med at skulle til at skifte blev og ikke sove om natten, men det er ikke noget problem. Jeg kan faktisk kun anbefale det til dem, som har mod på det, siger han i dag i et stort interview i B.T.

- Med den alder, jeg har, har man været igennem en masse ting. Det er et andet liv nu, og noget helt andet end første gang. Jeg føler, at jeg har mere overskud og er mere sammen med den lille. Jeg er ikke så fokuseret på alt det, man nu skal nå. Selvfølgelig kan der godt være stress på, men jeg synes, man bliver en bedre forældre med tiden, siger han.

Morten Suurballe er uddannet fra Statens Teaterskole og har været fast inventar på Det Kongelige Teater siden 1992 og har medvirket i et utal af film og TV-serier.

Sponsoreret indhold