Nyheder23. marts 2023

Folketingsmedlem Victoria Velasquez sygemelder sig

Victoria Velasquez fra Enhedslisten har netop besluttet at sygemelde sig som følge af eftervirkningerne af en hjernerystelse
Victoria Velasquez fra Enhedslisten kæmper med eftervirkningerne af en hjernerystelse.
Victoria Velasquez fra Enhedslisten kæmper med eftervirkningerne af en hjernerystelse.
 Foto: Ritzau Scanpix

Folketingsmedlem Victoria Velasquez fra Enhedslisten sygemelder sig.

Det skriver hun på Facebook.

Det skyldes eftervirkningerne af en hjernerystelse. Hun håber på at være væk i "en kortere periode", men har ikke sat en tidshorisont på.

- Som nogle af jer ved, så har jeg desværre fået en hjernerystelse. Den vil ikke rigtig give slip, og jeg er stadig mærket af eftervirkningerne. Derfor har jeg talt med min læge. Beskeden er klar. Jeg skal sygemelde mig.

- Det har jeg valgt at følge, selv om det er fandens svært. For både gejsten og kampglæden fejler ikke noget. Det bedste jeg ved er at kæmpe for et bedre liv sammen med alle jer.

- Men jeg ved jo også godt, at hvis jeg ikke lytter, så risikerer jeg kun at kunne kæmpe med nedsat kraft resten af livet, og det kommer vi ikke til at stå bedre af på den lange bane, skriver hun på Facebook.

Velasquez er blandt andet beskæftigelsesordfører, uddannelsesordfører og undervisningsordfører for Enhedslisten. Hun har siddet i Folketinget siden 2019.

Mens hun er væk, bliver Reza Javid (EL) midlertidigt folketingsmedlem, oplyser Velasquez i opslaget.

Velasquez er ikke den eneste folketingspolitiker, der er sygemeldt i øjeblikket. Venstres formand og forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, er sygemeldt på ubestemt tid grundet stress.

Ellemann-Jensen har været sygemeldt med stress siden 6. februar, efter at han fik et ildebefindende ugen før. For nylig skrev han i et opslag på Facebook, at det går fremad, og at han forventer at vende tilbage til Christiansborg.

- Men jeg er også opmærksom på, at jeg skal være klar, inden jeg kaster mig over arbejdet igen. For jeg ved godt, at man ikke kan være hverken minister eller partiformand på halv kraft, lød det.

Sponsoreret indhold