Nyheder26. januar 2024 (opd. 26. januar 2024)

Folketingets partier indkaldt til møde: Skal orienteres om Nordic Waste-sagen

Flere partier har ønsker til lovændringer, lyder det

Folketingets partier mødes fredag formiddag med tre af regeringens ministre til et orienteringsmøde i Nordic Waste-sagen.

Mødet foregår hos erhvervsminister Morten Bødskov (S), hvor også miljøminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Peter Hummelgaard (S) vil være til stede, skriver DR.

Der vil i den forbindelse blive afholdt et pressemøde klokken 10.30. Her vil de tre ministre fortælle mere om myndighedernes arbejde fremadrettet.

Flere partier har ønsker til lovændringer.

Enhedslisten ønsker ifølge DR et krav om, at miljøvirksomheder betaler penge til en brancheforsikring. Hos SF er ønsket, at virksomheder, der som Nordic Waste håndterer miljøskadeligt materiale, skal stille økonomisk sikkerhed.

Sagen om Nordic Waste tog sin start i december, da et jordskred fandt sted på virksomhedens grund med store miljømæssige risici til følge. Nordic Waste arbejder nemlig med at håndtere forurenet jord.

Regeringen har fra start været stærkt kritisk om virksomheden, der forlod opgaven med at håndtere jordskreddet i midten af december. Siden da har Randers Kommune haft ansvaret.

Meldingen fra regeringen er, at alle juridiske muligheder undersøges i sagen. Statsminister Mette Frederiksen (S) har flere gange understreget, at forureneren - i denne sag altså ment som Nordic Waste - må betale.

Peter Hummelgaard har åbnet for en eventuel politisk opfølgning. Der skal muligvis kigges på konkursloven, aktieselskabsloven og selskabsloven, sagde han tidligere i januar.

Endnu har regeringen dog ikke været konkret på, hvad der skal ændres. Det har også været småt med detaljer om de juridiske muligheder, der forfølges.

Sponsoreret indhold