Nyheder25. august 2023

Folkeskole har været mobilfri i to uger: Nu leger børnene igen i skolegården

Siden det nye skoleår ringede ind for to uger siden, har Brøndbyøster Skole været mobilfri. Og det har bevirket, at børnene igen leger i skolegården
Close-up photo of chalk painted hopscotch on asphalt. School yard. Back to school. Outdoor activities for kids.
Siden det nye skoleår ringede ind for to uger siden, har Brøndbyøster Skole været mobilfri. Og det har bevirket, at børnene igen leger i skolegården
 Modelfoto: Colourbox

For to uger siden vendte eleverne tilbage på Brøndbyøster Skole.

Men ikke alt er, som det plejer.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

For skolen har nemlig indført ”mobilfri politik”, hvilket betyder, at skolens mere end 1.000 elever hver morgen afleverer deres mobiler, tablets og smartwatches til læreren.

Først når skoledagen er overstået, får eleverne deres elektroniske ejendele igen.

– De første dage var eleverne meget fokuserede på, hvornår de kunne få mobilen igen. Og der var også nogle, der satte alarmer til at ringe midt i timen. Men det er som om, den modstand allerede har lagt sig, fortæller Cathrine Hansen, der er lærer på skolen, til TV 2 Kosmopol.

Det mobilfri miljø har dog ikke kun betydet, at undervisningen nu kører meget mere gnidningsfrit for både lærer og elever. Også i frikvarterne mærker alle en forandring, fortæller skoleleder Beate Odgaard til TV 2 Kosmopol.

– Jeg synes, det virker til, at det er blevet taget rigtig godt imod. Og som jeg ser ud af vinduet ud i skolegården lige nu, så ser jeg børn, der spæner rundt og leger hest frem for at sidde med mobilerne.

Sponsoreret indhold