Nyheder 22. september 2021

Folkemødet vender retur i 2022 for fuld udblæsning

Folkemødet 2022 finder sted 16.-19. juni. Sidste år blev det aflyst. Årets udgave var præget af restriktioner.
Arkivfoto: Dan Mariegaard

Den politiske festival Folkemødet i Allinge på Bornholm er tilbage i en normal udgave i 2022.

Det oplyser Folkemødet onsdag i en pressemeddelelse.

- Folkemødet kommer tilbage i sin fulde form i 2022. Det glæder vi os helt utrolig meget til, siger direktør i Foreningen Folkemødet Camilla Laudrup i pressemeddelelsen.

- Det bliver Folkemødet, som vi kender og elsker det. Og vi kommer uden tvivl også til at fejre, at vi endelig kan samle tusindvis af mennesker igen og debattere vores samfund, siger hun.

Sidste år blev Folkemødet aflyst på grund af coronakrisen. I år vendte Folkemødet retur i en amputeret udgave med coronarestriktioner. Eksempelvis var der mange arrangementer, som fandt sted digitalt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Folkemødet har til formål at styrke det danske demokrati ved at mindske afstanden og øge tilliden mellem borgere og beslutningstagere. Det sker eksempelvis i debatter mellem politikere og almindelige borgere.

Under normale omstændigheder deltager omkring 60.000 mennesker i Folkemødet.

I 2021 betød coronarestriktionerne, at Folkemødet blev skåret ned fra fire til tre dage. Der var blandt andet indhegninger. Og antallet af deltagere var nede på 8000.

- Vi kan allerede nu sige, at vi forventer et stærkt og varieret program skabt af en bred vifte af organisationer, som vil sætte både de store og mere smalle samfundstemaer på dagsordenen, siger Camilla Laudrup.

- Og det vil fortsat være kernen i Folkemødet som Danmarks største demokratifestival. Nemlig at uge 24 på Bornholm er samlingsstedet, hvor vi mødes på tværs af sektorer og siloer og lader os inspirere af hinanden.

- Fra grøn omstilling og iværksætteri til sundhed og arbejdsmarkedsforhold, siger hun.

Den politiske festival er skabt med inspiration fra den svenske politikeruge Almedalsveckan, der hvert år afholdes på Gotland.

Sponsoreret indhold