Nyheder8. september 2022

Fødevarestyrelsen advarer mod sparetip: Man kan få madforgiftning

Selv om elpriserne i øjeblikket er på himmelflugt, er der et enkelt sparetip, man bør undgå
Køleskab
Forbrugere bør sikre en temperatur på maksimalt fem grader i køleskabet.
 Foto: Ritzau Scanpix

Elpriserne er for alvor skudt i vejret, og det kan mærkes i de danske hjem, hvor flere har taget en række sparetips i brug for at mindske elregningen.

Men selv om gode råd er dyre, er der dog alligevel et sparetip, man skal holde sig langt væk fra. Det kan nemlig gøre dig syg.

Det advarer Fødevarestyrelsen om i et opslag på Twitter.

Nærmere bestemt er det tippet om, at man kan slukke for køleskabet, som styrelsen advarer mod.

Det sker i forbindelse med en række episoder fra Storbritannien, hvor flere britiske børn har fået madforgiftning, eftersom familier har valgt at skrue ned for temperaturen i håb om at spare penge.

– I UK får børn madforgiftning, fordi briter slukker køleskabet for at spare el, skriver Fødevarestyrelsen og fortsætter:

– Vores mikrobiologer ved, hvor og hvordan bakterier trives, og hvorfor forbrugere og restauranter bør have max 5° i køleskabet, hvor de har letfordærvelige varer som kød, mælk & pålæg, skriver Fødevarestyrelsen på Twitter.

Artiklen fortsætter under opslaget …

Madforgiftning opstår ofte i forbindelse med, at man har indtaget fødevarer, der ikke har haft den rette temperatur.

Det kan ske, hvis fødevarer har stået fremme for længe eller har været opbevaret for varmt, for det giver nemlig bakterierne gode vilkår for vækst, skriver Sundhed.dk.

Ifølge Fødevarestyrelsen bør en køleskabstemperatur derfor være på max 5 grader.

Sponsoreret indhold