Nyheder19. juni 2007

FODBOLDSKANDALEN

Det sker ikke hver dag, at kronprinsen formulerer sig præcist. Så meget desto mere grund er der til at kippe med flaget, når miraklet indtræffer – og kronprinsen rammer lige på kornet..
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/fodboldtosseweb-jpg.jpg

Og det gjorde Frederik faktisk, da SE og HØR lige efter skandalekampen forleden spurgte ham, hvad hans kommentar var til det, han lige havde oplevet.

Pinligt, sagde kronprinsen. Og det var præcis, hvad det var: Pinligt. Hundrede procent enig, Frederik.

På under ét minut formåede bare to personer at ødelægge alt. Først en højt gageret fodboldspiller, som ikke var professionel nok til at holde hovedet koldt, da det virkelig gjaldt. Og dernæst en såkaldt tilhænger, som angreb dommeren og dermed føjede helt nye dimensioner til ordet "idiot".

Man kan diskutere, hvem der er værst - Christian Poulsen eller tåben, som løb ind på banen. Sikkert er det, at de begge bærer ansvaret for, at det, der kunne have været en fest-
aften, endte i et kaos, der atter fik sat Danmark på fodbold-verdenskortet. Desværre på den helt forkerte måde.

I morgen afgør det internationale fodboldforbund, hvad straffen skal være. Selv om jeg naturligvis ønsker det bedste for Danmark, må jeg sige, at det vil være vanskeligt at argumentere imod en hård straf. Det, der skete i Parken i lørdags, må simpelthen ikke ske. Og naturligvis skal Danmark bøde for det.

Tilbage er der så bare at håbe, at der er nogle, som har lært noget af skandalen: Spillerne, som må lære at handle professionelt - også i pressede situationer. Arrangørerne, som må stramme sig endnu mere an for at sørge for sikkerheden. Og endelig: Tilskuerne, som bare må se at få lært at opføre sig ordentligt.

Sponsoreret indhold