Nyheder9. marts 2009

Fodbold: De tjener mest i Danmark

Lønningerne i dansk fodbold er på bankdirektørniveau
Farnerud, Christiansen, Grønkjær, Kristiansen og Laursen kan glæde sig over, at de er de højest lønnede fodboldspillere i Danmark
Farnerud, Christiansen, Grønkjær, Kristiansen og Laursen kan glæde sig over, at de er de højest lønnede fodboldspillere i Danmark
 Foto: All Over

I dansk fodbold har man altid klynket over, at udlandet trak de bedste spillere, fordi de danske klubber ikke havde råd til at betale de astronomiske og uvirkeligt høje lønninger. Men den tid må siges at være forbi.

I dag tjener mange af de drenge, som render rundt og underholder specielt den mandlige del af befolkningen i weekenderne, flere penge om måneden end de fleste af os tjener om året. De bedste spillere har en årsløn på mellem fire og fem millioner kroner.

I dag kan Ekstra Bladet afsløre, at de fem bedst aflønnede kommer fra storklubberne FCK og Brøndby. Selv om det kniber med resultaterne i den sidstnævnte klub, er de gule fra den københavnske forstad i top, når det gælder månedslønninger.

Svenskeren Alexander Farnerud får 450.000 kroner om måneden, mens Jan Kristisansen får 425.000 kr. Herefter følger tre FCK'ere, som alle tidligere har jobbet deres løn op ved at spille i udlandet. Jesper Grønkjær hæver glade 400.000 kroner om måneden, Ulrik Laursen får 375.000 kr., mens målmanden Jesper Christiansen kan se skattefar trække af 350.000 kr., inden pengene går ind på bankbogen.

Sponsoreret indhold