Nyheder18. november 2023

FN modtager grufulde billeder om angreb på en FN-skole i Gaza

Israelske bombardementer i Gaza kan lørdag have kostet op mod 130 mennesker livet
En palæstinensisk kvinde bærer sit sårede barn til et hospital efter bombeangrebet på byen Khan Yunis i det sydlige Gaza
En palæstinensisk kvinde bærer sit sårede barn til et hospital efter bombeangrebet på byen Khan Yunis i det sydlige Gaza
 Foto: Ritzau Scanpix, Belal KHALED / AFP

Lederen for FN's flygtningeorganisation for palæstinensere (UNRWA) siger lørdag, at han har modtaget "grufulde" billeder og videoer, der viser snesevis af dræbte og sårede mennesker efter et angreb på en FN-skole i det nordlige Gaza.

Det kommer efter en dag med mange israelske angreb i Gaza og mange ofre. Ifølge de lokale Hamas-myndigheder er op mod 130 mennesker dræbt og mange såret.

En talsmand for Hamas' sundhedsmyndigheder har tidligere ifølge nyhedsbureauet AFP oplyst at over 80 mennesker er blevet dræbt under to israelske angreb mod en flygtningelejr i det nordlige Gaza.

Det er her, UNRWA's skole ligger.

- Disse angreb kan ikke blive dagligdag. De må stoppe. En humanitær våbenhvile kan ikke udsættes længere, skriver UNRWA's generalkommissær, Philippe Lazzarini, på X, det tidligere Twitter.

Den israelske hær har ikke kommenteret sagen.

Videoer på sociale medier viser døde mennesker, der ligger indsmurt i blod og støv på et gulv i en bygning i Jabalia. Det er Gazas største palæstinensiske flygtningelejr.

Man kan se madrasser, der er presset ind under skoleborde.

- Mindst 50 mennesker blev dræbt under et israelsk flyangreb ved daggry på den FN-drevne skole Al-Fakhura i lejren, som er blevet omdannet til et tilflugtssted for fordrevne palæstinensere.

Det fortæller en talsmand for sundhedsmyndighederne i det Hamas-kontrollerede Gaza.

Et andet israelsk angreb tidligere lørdag i Jabalia har kostet 32 mennesker livet. De kom alle fra den samme familie. 19 af dem var børn, siger talsmanden.

I det sydlige Gaza meldes mindst 47 dræbt lørdag i en række boligblokke i byen Khan Younis ifølge Reuters.

Oplysningerne er ikke bekræftet fra anden side.

Efter at have lagt store dele af Gaza By i den nordlige del af enklaven i grus med intensive bombardementer synes Israel nu at fokusere på den sydlige halvdel af Gaza. Israels regering siger, at den går efter at udrydde Hamas efter det blodige angreb på Israel 7. oktober.

Der bor 2,3 millioner mennesker i Gaza på et område, der er på størrelse med Mors. Den danske ø har cirka 20.000 indbyggere.

Sponsoreret indhold