Nyheder 11. oktober 2021

Flyselskabet Great Dane Airlines er gået konkurs

Det konkursramte flyselskab har fløjet charterflyvning og ruteflyvning til flere byer i Europa
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines er gået konkurs.

Det skriver det regionale medie Nordjyske.

Ifølge ejer Eigild B. Christensen er årsagen, at coronavirus har begrænset, hvor man kan flyve hen. Lige nu er det kun tilladt for Great Dane Airlines at flyve inden for EU.

- Det er vintersæson. Der er simpelthen ikke nok at flyve med lige nu, så vi taber fem millioner kroner om måneden. Det synes jeg ikke var sjovt, siger ejeren til Nordjyske.

Generelt har luftfartsbranchen været hårdt ramt af restriktioner under corona, og verden rundt har fly holdt parkeret på jorden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lufthavne over hele verden har været lagt øde hen, og det har sendt branchen ud i stiv modvind.

Til Nordjyske oplyser Eigild B. Christensen, at han i alt har tabt mellem 85 og 100 millioner kroner de tre år, han har ejet selskabet.

En time efter at flyselskabet blev erklæret konkurs, blev personalet informeret. Alle fly er blevet aflyst og omkring 70 til 80 personer er mandag blevet fyret, skriver Nordjyske.

Flyselskabet fik i 2019 en turbulent start, da det dengang nystartede flyselskabs ene medejer, Huy Duc Nguyen, måtte trække sig fra sin bestyrelsespost og fra den daglige ledelse.

Det skete, efter det kom fra, at han havde pyntet sit CV med uddannelser og direktørposter, han aldrig havde taget og haft.

Great Dane Airlines har fløjet charterflyvning for Bravo Tours og andre rejsebureauer samt ruteflyvning til flere byer i Europa.

Sponsoreret indhold