Nyheder16. august 2023

Flyrute lukker mellem København og Karup

DAT vil ikke længere være udbydere af ruten mellem København og Karup
Det er ikke længere muligt at flyve med DAT mellem København og Karup.
Det er ikke længere muligt at flyve med DAT mellem København og Karup.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flyselskabet DAT indstiller sin indenrigsrute mellem Københavns Lufthavn og Midtjyllands Lufthavn ved Karup endegyldigt. Den sidste flyvning bliver 8. september.

Det skriver DR.

Dog forsikrer formand for Midtjyllands Lufthavn og borgmester i Viborg Ulrik Wilbek (V), at flyvningen vil blive genoptaget med en ny operatør. Det skulle ske allerede 11. september, oplyser han til DR.

Ruten var lukket i fire måneder hen over vinteren, men genåbnede 17. april i år.

Det skete blandt andet, efter at regeringen havde vedtaget en toårig aftale om statsstøtte til Midtjyllands Lufthavn på 4,2 millioner kroner om året.

Det var med til at lokke DAT tilbage til lufthavnen, da selskabet blev tilbudt nogle fordelagtige opstartsvilkår. Det skriver luftfartsmediet Check-In.

Selv om der angiveligt er fundet en afløser, ærgrer det Ulrik Wilbek, at DAT nu har valgt at trække sig endegyldigt fra ruten.

- Det vi har fået at vide, er, at DAT har svært ved at se en forretningsmæssig idé i dette, og det er ærgerligt, da vi havde besluttet at skulle se tingene an og havde lavet en etårig aftale, siger Ulrik Wilbek til DR P4 Midt og Vest ifølge Check-In.

- Vi synes, at det gik den rigtige vej, og det blev ikke givet en chance.

Sponsoreret indhold