Nyheder28. marts 2022

"Flugt" taber til Disney: "Encanto" vinder Oscar for Bedste Animationsfilm

Disney-filmen "Encanto" snupper Oscar-prisen for Bedste Animaionsfilm foran den danske film "Flugt"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den animerede danske dokumentarfilm "Flugt" har tre muligheder for at vinde en Oscar ved årets uddeling.

I den første kategori, Bedste Animationsfilm, måtte "Flugt" dog se statuetten gå til filmen "Encanto".

"Flugt", der er instrueret af Jonas Poher Rasmussen, er også nomineret i Bedste Internationale Film og Bedste Dokumentar.

I filmen interviewer Jonas Poher Rasmussen sin ven Amin, der for første gang fortæller den barske historie om sin flugt fra Afghanistan som barn.

https://imgix.seoghoer.dk/mega837262_034.jpg

Flugt er nomineret til tre Oscar-priser (Foto: MEGA)

- Fantastisk at være her

Inden uddelingen natten til mandag dansk tid havde Jonas Poher Rasmussen svært ved at beskrive, hvordan han havde det med at være på vej til sit første oscarshow.

- Det er mange forskellige følelser på en gang. Jeg er glad og har milde panikanfald. Men allermest er det bare fantastisk at være her og få lov til at sætte fokus på noget, der betyder meget for mig. Så jeg har meget store sommerfugle i maven, sagde han.

Ser man filmen i amerikanske biografer, er det den danske skuespillerstjerne Nikolaj Coster-Waldau, der lægger stemme til Jonas, mens Riz Ahmed lægger stemme til Amin.

Riz Ahmed vandt tidligere ved oscaruddelingen prisen for Bedste Kortfilm med filmen "The Long Goodbye". Her slog han danske Martin Strange-Hansen, der var nomineret for "On My Mind".

Heller ikke i kategorien Bedste Fotografering blev det til en dansk Oscar. Dan Laustsens arbejde på filmen "Nightmare Alley" blev slået af Greig Fraser, der har styret kameraet på storfilmen "Dune".

Bag animationsfilmen "Encanto", der altså slog "Flugt" i animationskategorien, står Jared Bush, Byron Howard, Yvett Merino og Clark Spencer.

Filmen er produceret af giganten Disney. Den handler om en colombiansk familie med magiske evner.

Sponsoreret indhold