Nyheder 5. december 2021

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Pakke skal hjælpe coronapressede sygehuse. En milliard kroner er ifølge aftaletekst på vej
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Udskudte operationer, trætte sygeplejersker og mere end 400 coronapatienter har i de seneste uger lagt et tungt pres på landets sygehuse.

Efter forhandlinger igennem weekenden er der dog hjælp på vej. Søndag aften er et politisk flertal på Christiansborg oplysninger blevet enige om at afsætte én milliard kroner til midlertidige indsatser i vintermånederne, viser aftaletekst.

Det skal hjælpe både patienter og personale til at komme bedre igennem vintermånederne. Her truer øget coronasmitte og uvisheden omkring den nye variant Omikron at gøre dagligdagen endnu mere presset for sundhedspersonalet.

Pengene skal ifølge aftalen bidrage til at fastholde sundhedspersonale og styrke aktiviteten på landets sygehuse.

Mange sygeplejersker har formentlig håbet på et direkte lønløft fra Christiansborg. Men det er ifølge Ritzaus oplysninger ikke indholdet i aftalen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her lægges der vægt på, at det er regionerne, der skal aftale fordelingen af pengene med alle de relevante fagorganisationer. Samtidig vil der kun blive tale om midlertidige tillæg, der skal kunne holdes ude af reguleringsordningen.

Dermed bliver der ikke tale om, at sygeplejerskerne vil kunne se frem til en permanent lønforhøjelse på den månedlige lønseddel. Det var ellers målet for sygeplejerskernes langvarige konflikt hen over sommermånederne.

På Christiansborg er politikerne dog forsigtige med at blande sig i konflikterne på arbejdsmarkedet i respekt for den danske model.

Sponsoreret indhold