Nyheder 2. marts

Flagfabrik kan ikke følge med: Folk vi have Ukraines flag

Justitsministeriet har givet ekstraordinær tilladelse til, at private og offentlige myndigheder kan flage med det ukrainske flag de næste to uger – og det har skabt rift om det blå og gule flag
Foto: MEGA

De ligger vandret på flagfabrik i København, hvor stof i de ukrainske farver er ved at slippe op.

De næste to uger er det tilladt for både private og offentlige myndigheder at flage med det ukrainske flag – og det kan mærkes hos en københavnsk flagfabrik.

Hos Dahls Flagfabrik i København har man svært ved at følge med.

Systuerne er i fuld gang med at sy flag, og ifølge Torben Dahl fra virksomheden er problemet aktuelt, at stof i de ukrainske farver er ved at slippe op.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi kan næsten ikke følge med. Vi skal tilbage til EM i Sverige i 1992. Det her er det vildeste, jeg har oplevet. Vi ligger vandret, siger Torben Dahl fra Dahls Flagfabrik.

Fabrikken har solgt flest ukrainske papirflag og emblemer. Af almindelige flag til flagstænger har de solgt 200-300, vurderer Dahl.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er normalt ikke tilladt at benytte andre nationalflag end det danske i Danmark. Ønsker man at gøre det, kræver det tilladelse fra myndighederne.

Undtaget er det grønlandske flag, det færøske flag, de nordiske landes flag, FN-flaget og EU-flaget. Disse kan benyttes uden tilladelse.

Justitsministeriet skriver onsdag i en pressemeddelelse, at der gives ekstraordinær tilladelse i lyset af Ruslands invasion af nabolandet Ukraine.

– Efter den 16. marts 2022 vil der igen skulle søges om tilladelse til at flage med det ukrainske flag, skriver ministeriet.

Sponsoreret indhold