Nyheder 19. december 2009

”The First Time”: USA’s "Anja & Viktor" censureret

Den amerikanske udgave af ”Kærlighed ved første hik” kommer næppe ud i biograferne i USA
Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke i de unge år, hvor de hittede med "Kærlighed ved første hik"
Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke i de unge år, hvor de hittede med "Kærlighed ved første hik"
Foto: All Over

De er noget mere snerpede derovre på den anden side af dammen.

Den første Anja & Viktor-filmen "Kærlighed ved første hik", der i USA har fået titlen "The First Time", er blevet stoppet af de tantede filmcensorer. Og den danske producent Regner Grasten er rasende.

- Det er jo galimatias ud fra en dansk betragtning, men censuren består af "soccer moms", der ikke er bekymrede for grov vold, men finder, at min film har et skrapt seksuelt indhold, der vil skade unge under 17 år, siger Grasten til jp.dk.

- Det er jo den rene middelalder. De skælder ud på islam derovre, men de er selv så sexforskrækkede, at en yngre dreng i en film ikke må købe kondomer til sin storebror, sådan som det sker i min film, siger han.

Den danske filmproducent, der i 2008 rejste til Hollywood og lavede en amerikansk udgave af sit danske hit, satser nu i stedet på kabel-TV, dvd og download.

Han har 8,5 mio. kr. ude at hænge, men tror stadig på, at "The First Time" kan få et gennembrud. Om filmen er god, kan danskerne vurdere straks i det nye år, når USA-versionen får premiere herhjemme i 20 biografer.

Se traileren til "The First Time" her, og vurdér selv, om det er for frækt..


Provided by Filmtrailer.com

Sponsoreret indhold