Fire måneder efter alvorlig ulykke: Sådan har Bodil det i dag

Bodil Jørgensen mistede næsten livet i en alvorlig ulykke 18. juni

Bodil Jørgensen mistede næsten livet i en alvorlig ulykke 18. juni

Foto: Kaspar WenstrupBodil Jørgensen kæmper stadig med følgevirkningerne fra den alvorlige ulykke 18. juni, der næsten kostede skuespillerinden livet.

Det fortæller hun i et interview med Ekstra Bladet.

- I dag kan jeg både cykle og gå, men jeg kan mærke, at jeg har fået en dyb angst for store maskiner og lastbiler. Der kan så hurtigt ske noget. Begrebet katastrofe er kommet tæt på. Og jeg er også blevet bange for, om jeg mon stadig kan det, jeg kunne, siger Bodil Jørgensen til Ekstra Bladet.

Den alvorlige ulykke skete tidligt om morgenen 18. juni, da Bodil Jørgensen var i gang med at optage scener til ASA Films 'Far til fires vilde ferie' på Mandø. Bodil Jørgensen sad på en traktor, som pludselig skred på vej op ad et dige, hvorefter Bodil Jørgensen faldt af og blev ramt af det tunge køretøj. Ved ulykken brækkede Bodil Jørgensen begge kraveben, samtlige ribben, punkterede begge lunger, ødelagde bækkenet samt fik indre blødninger i lever og nyre.

Kun takket været en hurtig indsats fra akutlægen er den folkekære skuespiller i live i dag. Men de mange kvæstelser påvirker stadig Bodil Jørgensen her fire måneder senere.

Hun er blandt andet stadig følelsesløs i en del af sit hoved og derfor planlægger Bodil Jørgensen at se en neurolog, der forhåbentligt kan hjælpe hende. Derudover har hun problemer med sit bækken i højre side. Det er stift og giver hende 'spat' i kroppen:

- Men får et særligt forhold til nætter oven på sådan en omgang. Nogle gange kan jeg let ikke være i kroppen på grund af den hofte, og så må jeg op og gå. Men jeg ved godt, at jeg skal være taknemmelig, og at det er et mirakel, at jeg ikke smadrede hovedet, siger Bodil Jørgensen i interviewet med Ekstra Bladet.

Myndighedernes undersøgelse fastlog i begyndelsen af september, at ulykken kunne være undgået. Derfor modtog ASA Film en sigtelse fra politiet for overtrædelse af arbejdsmiljøloven i forbindelse med arbejdsulykken.

Bøden var på kr. 70.000, og sigtelsen blev modtaget uden indvendinger.

- Ansvaret for ulykken er ASA Films, for der bør ikke kunne ske en ulykke på en filmoptagelse, som jeg er øverste ansvarlige for. Når der alligevel sker en så frygtelig ulykkelig hændelse, så er der ting, som vi ikke har gjort rigtigt. Jeg vil gerne igen beklage dybt overfor især Bodil Jørgensen, men også overfor alle andre, at det kunne gå så galt, sagde producent Henrik Møller-Sørensen fra ASA Film i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Bodil livsfarligt kvæstet: Sådan skete ulykken

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen alvorligt kvæstet: Her er bøden til filmselskabet

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen er snart helt hjemme

Arbejdstilsynets fastslog, at følgende fejl blev begået:

• Filmscenen den 18. juni 2014 var ikke i alle led planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

• Traktorens bagskovl blev anvendt til persontransport, hvilket ikke var sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

• Føreren af traktoren var ikke tiltrækkeligt oplært i traktorkørsel på dige.

Producenten Henrik Møller-Sørensen udtalte, at ulykken har fået filmselskabet til at "skærpe den ansvarsfølelse, som alle har på filmoptagelser".

- Desuden har jeg bedt Producentforeningen, om at indkalde til et møde med Skuespillerforbundet og Filmarbejderforeningen FAF, hvor sikkerhedssituationen på filmoptagelser tages op, så man i fremtiden undgår den slags ulykker, sagde Henrik Møller-Sørensen i begyndelsen af september og tilføjede:

- Jeg er stadig dybt påvirket af ulykken, ja, det er vi alle sammen både hold og spillere. Gudskelov er Bodil i bedring, hvilket glæder mig umådelig meget. Det er et langvarigt helings- og genoptræningsforløb, Bodil er igennem. Vi ønsker fortsat Bodil rigtig, rigtig god bedring.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close