Nyheder25. august 2016

”Find Dory” bekymrer ekspert

Populære animationsfilm om sjældne fisk, som eksempelvis ”Find Dory”, vækker bekymring hos en ekspert
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/find-dory.jpg
 Foto: AOP

En hel verden blev vild med klovnfisk efter premieren på Disneys animationsfilm ”Find Nemo”. Forældre købte fisken til deres børn uden at vide, hvordan man passer den.

Derfor er der grund til at være bekymret for efterfølgeren ”Find Dory”, som netop har haft dansk biografpremiere. I den nye film er paletkirurgfisken Dory hovedperson, og det kan få konsekvenser, mener Lars Skou Olsen, kurator hos Den Blå Planet.

- Klovnfisk opdrætter man i fangenskab i massevis. Dem har man styr på, men paletkirurgfisken har man indtil for ganske nyligt ikke kunnet opdrætte i fangenskab. Så hvis man pludselig begyndte at høste mange af dem i naturen på grund af filmens popularitet, var der bekymring for artens overlevelse, siger han til Ekstra Bladet.

Lars Skou Olsen fortæller, at Disney har forklaret, at man er opmærksom på problemet og blandt andet har brugt en masse ressourcer på at finde ud af hvordan paletkirurgfisken kan opdrættes i fangenskab.

I "Find Dory" svømmer Dory, til trods for store udfordinger med hukommelsen, ud på et farefyldt eventyr for at finde sin familie.

Sponsoreret indhold