Nyheder30. april 2024

Financial Times' artikler skal fodre ChatGPT med viden

ChatGPT skal på sigt kunne besvare brugerspørgsmål med information fra Financial Times' artikler
30. november 2022 lancerede selskabet OpenAI chatbotten ChatGPT. 
30. november 2022 lancerede selskabet OpenAI chatbotten ChatGPT.
 Foto: Silas Stein/Ritzau Scanpix

Den britiske avis Financial Times' artikler skal i fremtiden bruges til at træne den populære chatbot ChatGPT.

Det har selskabet bag ChatGPT, OpenAI, annonceret mandag, skriver nyhedsbureauet dpa.

Finansmediet har indgået en licensaftale med selskabet, som danner rammen om aftalen.

Dermed skal ChatGPT på sigt kunne besvare brugerspørgsmål med information fra Financial Times' artikler samt linke til mediets hjemmeside.

I løbet af de seneste måneder har også den franske avis Le Monde samt tyske Axel Springer Group indgået lignende aftaler med OpenAI.

Den amerikanske avis The New York Times sagsøgte derimod OpenAI i december med påstand om, at selskabet har brugt "millioner" af mediets artikler i træningen af chatbotten uden tilladelse, skriver mediet BBC.

The New York Times er blandt andet utilfreds med, at indhold kan være genereret på baggrund af artikler, der ellers kræver, at man abonnerer på avisen. Dermed mener mediet, at det går glip af både abonnenter og annoncekroner.

The New York Times har i forbindelse med retssagen afvist OpenAI's anklager om, at mediet skulle have "hacket" selskabet for at skaffe beviser i retssagen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

ChatGPT benytter kunstig intelligens, på engelsk artificial intelligence (AI), som er digitale systemer. De er blevet fodret med data og udviklet og kodet til at udføre forskellige, afgrænsede opgaver, der hidtil har krævet menneskelig intelligens.

Det kan for eksempel være at styre en bil, skabe kunst som sange og bøger, diagnosticere mennesker eller skrive videnskabelige artikler.

30. november 2022 lancerede selskabet OpenAI chatbotten ChatGPT.

Sponsoreret indhold