Nyheder8. november 2023

Filmatisering af "Zelda" på vej

Manden bag "Super Mario" og manden bag "Spider-Man: Into The Spiderverse" skal producere "Zelda"-film.
Nintendo sagde tirsdag, at det ved udgangen af september havde solgt 19,5 millioner enheder af det seneste "Zelda"-spil. (Arkivfoto). -
Nintendo sagde tirsdag, at det ved udgangen af september havde solgt 19,5 millioner enheder af det seneste "Zelda"-spil. (Arkivfoto). -
 Foto: Ed Jones/AFP/Ritzau Scanpix

Den japanske spilkoncern Nintendo siger onsdag, at det vil udvikle en liveaction-film baseret på det populære videospil "The Legend of Zelda".

Nintendo har i år haft stor succes med den animerede film "Super Mario Bros".

Filmens succes understregede biografpotentialet for filmatiseringer af populære videospil.

"Zelda"-filmen skal produceres af skaberen bag "Super Mario" Shigeru Miyamoto og Avid Arad, som er den erfarne producer bag blandt andet "Spider-Man: Into the Spider-Verse".

De to, der er henholdsvis japansk og israelskamerikansk, har i mange år arbejdet på en filmatisering af "Zelda", men det kommer til at tage tid at producere filmen, lyder det i opslag fra Nintendo på sociale medier.

"Zelda"-filmen bliver finansieret af Nintendo og Sony, der også har haft succes med at filmatisere videospil.

Amerikanske Wes Ball skal instruere filmen. Han står bag den kommende "Kingdom of the Planet of the Apes".

Nintendo sagde tirsdag, at det ved udgangen af september havde solgt 19,5 millioner enheder af det seneste "Zelda"-spil. Det første "Zelda"-spil udkom for næsten 40 år siden.

Videospil er fortsat det, som Nintendo tjener størstedelen af dets penge på.

Men selskabets omsætning relateret til mobil og intellektuel ejendom er mere end fordoblet i den første halvdel af det igangværende finansielle år til 55 milliarder yen. Det svarer til omkring 2,55 milliarder kroner.

"Zelda"-filmen kommer på et tidspunkt, hvor der er fornyet appetit på filmatiseringer af japanske koncepter på verdensplan.

Streaminggiganten Netflix har eksempelvis for nylig lanceret en filmatisering af manga-serien "One Piece".

Sponsoreret indhold