Nyheder2. februar 2022

Fik at vide, hun ”bare var overvægtig”: Havde 20 centimeter tumor

En kvinde måtte få fjernet en to kilo stor tumor, efter hun i to år havde fået at vide af sin læge, at hendes smerter skyldtes overvægt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_123042709_whatsappimage2022-01-28at15.43.37-5.jpg

Hannah Catton havde i flere år gået til læge og fortalt om sine symptomer.

Men der skulle gå flere år, før hun blev diagnosticeret med æggestokke-kræft.

Det skriver BBC.

Symptomerne blev værre

Hannah havde i mange år oplevet at være oppustet, føle sig mæt konstant, have uregelmæssig menstruation, og hun oplevede mange urinvejsinfektioner.

Hun flyttede i 2019 fra England til Australien, og ingen af stederne havde lægerne taget hendes symptomer alvorligt.

Og selv om hendes symptomer blev værre og værre, tog lægerne hende ikke seriøst.

En af de sidste gange, hun blev tjekket, inden de fandt tumoren, fortæller Hannah Catton, at hendes læge ikke engang tjekkede hende ordentligt.

Skulle tabe sig

– Hun undersøgte ikke mit underliv ordentligt, og hvis hun havde taget sig tid til det, ville hun sandsynligvis have følt, at der var noget galt dernede, fortæller hun.

– Hun fortalte mig blot, at jeg skulle tabe mig. Og det var ret svært at høre, for jeg er bestemt ikke overvægtig, faktisk er jeg i ret god fysisk form.

Fandt kræftsvulst

I oktober 2021 kollapsede hun i ren smerte på en ridetur.

Først troede lægerne, hun var blevet gravid uden for livmoderen, men en scanning af hende viste, at hun havde en 20 centimeter lang kræftsvulst.

– Jeg var rasende, fordi jeg i over to år var gået til lægen med tilbagevendende urinvejsinfektion, og de har smidt så meget antibiotika efter mig for at fikse det, fortæller hun.

– I over et år har jeg gået til forskellige læger for at finde en, der ville lytte til mig, at min menstruation var uregelmæssig og at der var noget galt.

Men alle lægerne havde sagt det samme. ”Du er stresset, det er fint, giv det lidt tid og tab dig”.

Ensomt

Da lægerne endelig fandt frem til den rigtige diagnose og fik fjernet svulsten, begyndte hun i kemoterapi, og hun fortæller, det går rigtig godt.

Derfor håber hun også, at hun snart kan se sin familie igen.

– Det var en ekstremt svær samtale at have med mine forældre over telefonen, fordi jeg skulle fortælle dem, jeg ikke vidste, om jeg ville dø.

– Det er også ensomt på grund af corona, og det meget svært at hele min familie er på den anden side af jorden, og jeg ikke kan se dem.

Men der er håb for Hannah Catton, for hendes prognoser er gode i forhold til at blive rask.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/_123042706_whatsappimage2022-01-28at15.43.37-3.jpg

Hannah Catton er startet kemoterapi. (foto: privat)

Venner og kæreste støtter

Og selv om hun ikke har sin familie tæt på, har hun heldigvis en masse støtte fra både sin kæreste og vennerne i Australien.

– Alle har været fantastiske til at støtte mig, og det er jeg meget taknemmelig for.

Og så snart jeg har det godt nok, vil jeg flyve hjem til min familie. Det bliver uden tvivl en meget følelsesmæssig genforening.

Sponsoreret indhold