Nyheder22. juni 2022

Festivaler hungrer efter flere hænder: Der mangler 600 frivillige på Tinderbox

Både Roskilde og Tinderbox gør lige nu alt, de kan for at være klar til åbning i weekenden
Festival
Festivalerne mangler stadig frivillige, selvom der blot er få dage til åbning.
 Foto: Colourbox

Tinderbox er lige om hjørnet og for arrangørerne af den fynske festival har det været svært at samle de kræfter, der skal til for at få festivalen til at køre smertefrit.

Derfor har de også været nødsaget til at hyre lønnet arbejdskraft fra et vikarbureau til at skaffe de sidste hænder, det skriver TV 2 Fyn.

- Det er blandt andet omkring vores scener, vi skifter ud med professionel arbejdskraft. Det kan være professionelle scenearbejdere, professionelle scenebyggere og så videre, siger festivalchef Brian Nielsen.

Festivalen har normalt 6000 frivillige, og lige nu mangler de 600 af dem.

Men det er ikke kun Tinderbox, der har brug for hjælp.

Roskilde festival, der åbner for camp-området lørdag, plejer hvert år at bruge omkring 30.000 frivillige til at afvikle festivalen, men i år mangler de en tiendedel. Det skriver Politiken.

Dorthe Hove Olesen, der er vicedirektør for organisation, engagement og hr, er dog ikke synderligt bekymret for, om festivalen kan afvikles uden den sidste tiendedel.

- Det er ikke unormalt, at vi rekrutterer helt op til og også efter åbningen af campingområdet. Det har vi også gjort andre år, og det arbejder vi også på. Vi kan bare se, at det går langsommere, end det har gjort andre år, siger hun til Politiken.

Årsagen til, at det kan være svært at skaffe frivillige, kan være de billige billetter, som private sætter til salg på nettet. Her kan du få en Roskildebillet, der normalt går til godt 2300 kroner, for helt ned til 1300 kroner.

Sponsoreret indhold