Nyheder3. september 2023

Festival drukner: Gæster skal rationere mad og vand

Et regnvejr over den ikoniske festival Burning efterlader festivalpladsen som en mudderpøl og det gør det umuligt at levere mad til stedet
Burning man oversømmet
Adgangen til Black Rock City, festivalpladsen, er ifølge arrangørerne blevet lukket indtil slutningen på Burning Man mandag.
 Foto: Paul Reder/Reuters/Ritzau Scanpix

Titusindvis af gæster på den ikoniske amerikanske festival Burning Man i Nevadas ørken er blevet bedt om at søge dækning og rationere mad og vand.

Det sker, efter at voldsom regnvejr lørdag forvandlede festivalpladsen til en stor mudderpøl.

Adgangen til Black Rock City, festivalpladsen, er ifølge arrangørerne blevet lukket indtil slutningen på Burning Man mandag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Regn i løbet af de seneste 24 timer har skabt en situation, der kræver et totalt stop for trafikken i området, lyder det i en udtalelse fra USA's svar på Naturstyrelsen, Bureau of Land Management (BLM).

- Der forventes at falde mere regn i løbet af de næste par dage, og forholdene ventes ikke at forbedres nok til at tillade biler at bevæge sig ind på pladsen.

People use plastic bags to cover their shoes as others are seen with their boots covered in mud at the site of the Burning Man festival in Black Rock, Nevada, U.S., September 2, 2023, in this screen grab obtained from a social media video. Paul Reder/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.NO RESALES.NO ARCHIVES.
Plastikposer er en nødvendighed, når oversvømmelsen er på det her niveau.
 Foto: Paul Reder/via REUTERS/Ritzau Scanpix

Over 60.000 mennesker i gennemsnit rejser hvert år til og fra den afsidesliggende festival i den nordvestlige del af delstaten.

Festivalen er navngivet efter hovedbegivenheden, hvor en stor træfigur kaldet "Man" - manden på dansk - afbrændes på næstsidste dag.

Regnvejret har fået festivalarrangørerne til at suspendere tømningen og rengøringen af tusindvis af festivaltoiletter ifølge avisen The Guardian.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-03/20230903-014004-2-1920x3419we.jpg
Der er mudder og vand overalt.
 Foto: Paul Reder/ Reuters/Ritzau Scanpix

Flere af festivalens kunstinstallationer er også blevet aflyst og selve afbrændingen af "Man" er der blevet sået tvivl om.

I forvejen blev dette års udgave af festivalen afholdt på en usædvanlig baggrund, da ørkenen op til var blevet oversvømmet i forbindelse med orkanen Hilary.

Sidste år blev der solgt 80.000 billetter til festivalen, men i år er der kun blevet solgt 60.000.

Den lokale avis Reno Gazette Journal sammenligner dette års udgave af Burning Man med den skandaleramte festival Fyre Festival på Bahamas, der var genstand for en Netflix-dokumentar, hvor deltagerne strandede uden mad eller ly.

Sponsoreret indhold