Fejl i MinSundhed: Coronasmittede kan vise gyldigt coronapas

Med appen MinSundhed kan man på grund af en fejl fremvise gyldigt vaccinations-coronapas, selvom man er testet positiv for coronavirus.

Med appen MinSundhed kan man på grund af en fejl fremvise gyldigt vaccinations-coronapas, selvom man er testet positiv for coronavirus.

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Hvis du er vaccineret mod coronavirus, men alligevel har fået et positivt testsvar, så kan du stadig vise et gyldigt coronapas frem. I hvert fald hvis du bruger appen MinSundhed.

Det skriver DR efter at have tjekket adskillige vaccinerede personers apps igennem.

Fejlen ligger i, at når man klikker på fanen "Coronapas" i appen, kan man vælge mellem, om man vil fremvise coronapas for test, vaccination eller immunitet fra tidligere smitte.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I appen MinSundhed kan man fremvise tre forskellige slags coronapas. (Screenshot)

Og her kan man altså sagtens fremvise, at man er vaccineret, selvom der under i test-coronapasset står, at virussen er påvist.

Det vil sige, at man som vaccineret godt kan tage på restaurant, til frisøren eller i biografen og fremvise et gyldigt coronapas på MinSundhed, selvom man burde ligge der hjemme i selvisolation.

Efter at have opdaget fejlen tog DR kontakt til sundhedsministeriet, der nu arbejdes på at opsætte en spærring. De regner med at fejlen er rettet om et par dage.

- Da antallet af vaccinerede borgere, der tester positiv er stigende som følge af den aktuelle smitteudvikling, har det givet anledning til at genoverveje coronapasløsningerne, og derfor vil der nu blive implementeret en spærring på MinSundhed, så man ikke kan hente sit coronapas efter gennemført vaccination i 14 dage efter, at man har fået en positiv PCR-test, skriver ministeriet i en mail til mediet.

Anderledes forholder det sig dog med appen Coronapas.

Er man testet positiv, vil man med den app ikke kunne fremvise et gyldigt og grønt coronapas - også selvom man er vaccineret.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close