Nyheder18. januar 2024 (opd. 18. januar 2024)

Fede ben til fældet fagforeningsboss: Giver bestyrelsesposter til Lizette Risgaard

Eksformanden kommer ikke til at gå sulten i seng
Fagbevægelsens Hovedorganisations formand, Lizette Risgaard, er fortid i dag, men fagbevægelsen giver hende fortsat smør på brødet, trods det noget dramatiske exit.
Fagbevægelsens Hovedorganisations formand, Lizette Risgaard, er fortid i dag, men fagbevægelsen giver hende fortsat smør på brødet, trods det noget dramatiske exit.
 Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Den tidligere fagboss Lizette Risgaard er blevet indstillet af sin tidligere arbejdsplads Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, til at fortsætte i sine to bestyrelsesposter.

Det oplyser FH's forretningsudvalg, der står bag beslutningen, til Ekstra Bladet.

Med de to poster i henholdsvis Arbejdernes Landsbanks og ejendomsinvesteringsselskabet AKF Holdings bestyrelser, kan hun indkassere årlige honorarer på i alt 417.000 kroner, skriver mediet.

Risgaard trak sig fra formandsposten i FH i april efter anklager om upassende berøringer, der blandt andet fik flere medlemmer af forretningsudvalget til at udvise mistillid overfor hende.

Mildt sagt var det en turbulent tid efter Risgaards exit, hvor tilliden igen skulle genoprejses, efter at også en advokatundersøgelse kunne konkludere, at Lizette Rosgaard havde opført sig upassende.

Ifølge Ekstra Bladet bliver honorarer fra bestyrelsesarbejde normalt sendt tilbage til den organisation, som personen repræsenterer i den pågældende bestyrelse.

- Da Lizette Risgaard ikke længere er en del af den politiske ledelse i Fagbevægelsens Hovedorganisation, vil hun selv modtage bestyrelseshonoraret. Honorarernes størrelse er op til de enkelte virksomheder at fastlægge, skriver FH til Ekstra Bladet i en skriftlig kommentar.

Lizette Risgaard var først formand for Landsorganisationen i Danmark, LO, fra 2015 og indtil 2019, hvor hun blev valgt som FH's første formand, da LO og LTF blev sammenlagt.

I september sidste år blev Morten Skov Christiansen officielt valgt til at efterfølge Risgaard som FH-formand. Før det var han næstformand for organisationen, der repræsenterer 1,4 millioner lønmodtagere fordelt på omkring 80 forbund.

Sponsoreret indhold