Nyheder20. august 2023

FCM tager afstand til fans' racistiske opførsel

Den 38-årige sydkoreaner Sungdeok Kwon blev forud for FCM's kamp torsdag udsat for racistiske gestikulationer
Cho Gue-Sung (FCM 10) under superligakampen mellem FC Midtjylland og Silkeborg IF i Herning søndag den 30. juli 2023.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
De seneste dage har en video floreret på sociale medier af en sydkoreansk fodboldfan, der forud for FCM's europæiske kamp mod cypriotiske Omonia Nicosia udsættes for racistiske gestikulationer.
 Foto: Scanpix Denmark

De seneste dage har en video floreret på sociale medier af en sydkoreansk fodboldfan, der forud for FCM's europæiske kamp mod cypriotiske Omonia Nicosia udsættes for racistiske gestikulationer.

I videoen ses en gruppe FCM-fans inden kampen lave flere racistiske gestikulationer mod den 38-årige sydkoreaner Sungdeok Kwon.

FCM har efterfølgende taget afstand til fansenes opførsel.

- Langt størstedelen af de gæster, der besøger vores stadion, udviser den danske gæstfrihed. Desværre er der enkelte tåbelige tilskuere, som bryder disse normer, oplyser klubben til Ekstra Bladet.

- De tilskuere er blevet håndteret, og de har personligt undskyldt over for de sydkoreanske gæster samme aften.

Sungdeok Kwon lever af at lave Youtube-videoer, når han rejser verden rundt for at se fodbold.

I sommerens transfervindue har FCM hentet den sydkoreanske angriber Cho Gue-Sung. Det er Chos tilgang, der har fået den sydkoreanske youtuber til at besøge klubben fra Herning.

- Det var en forfærdelig situation. Det var virkelig ikke let for mig. For jeg sad på en livestream, hvor 300 personer fulgte med, og så skete det der. Det var så pinligt, siger Kwon til Ekstra Bladet.

- Jeg var bange, fordi de var en stor gruppe, og jeg vidste ikke, hvad de kunne finde på.

Han fortæller samtidig, at han konfronterede FCM-fansene, der efterfølgende undskyldte for deres opførsel.

FC Midtjylland spiller søndag aften klokken 18 hjemme i Herning, hvor Brøndby IF kommer på besøg.

Sponsoreret indhold