Nyheder11. august 2023

FCK fik vendt 0-1 til 2-1 mod OB

FC København vandt fredag sin fjerde kamp på stribe i Superligaen
FCK marcherer videre i Superligaen.
FCK marcherer videre i Superligaen.
 Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

FCK tog sin fjerde sejr på stribe i Superligaen, da holdet på hjemmebane slog OB med 2-1 fredag aften.

Jacob Neestrups tropper havde kurs mod et nederlag, men fik vendt 0-1 til 2-1 med to mål i det sidste kvarter af kampen.

Hjemmeholdet var overordnet set bedst, men OB's solide defensiv var svær at knække for FCK, der også var for ineffektive i store dele af opgøret.

De forsvarende danske mestre bevarede dog roen og spillede klogt, hvilket i sidste ende gav pote.

Midtbanespilleren Lukas Lerager og kantspilleren Elias Achouri scorede FCK's mål, mens det 19-årige offensivtalent Charly Nouck kom på tavlen for OB.

Sejren betyder, at FCK indtager førstepladsen i Superligaen med 12 point efter fire kampe. OB har fire point efter samme antal kampe, hvilket rækker til en foreløbig sjetteplads.

Kampen startede i et højt tempo med FCK mest på bolden.

Hjemmeholdet stod højt på banen, og det efterlod plads til, at OB kunne slå kontra. Netop det var fynboerne tæt på at lykkes med efter fem minutters spil, men FCK-keeperen Kamil Grabara fik afværget situationen med en vigtig tackling.

FCK's Orri Oskarsson havde to store chancer i løbet af første halvleg, men begge gange udeblev skarpheden hos den islandske angriber.

Stillingen ved pausefløjt var således 0-0.

OB var bedst fra anden halvlegs start. Efter 57 minutters spil fik gæsterne betaling for det hårde arbejde, da Charly Nouck bragte holdet i front efter en flot dribletur, der mundede ud i en sikker scoring med indersiden.

Herefter pressede FCK på for at få udlignet, mens OB stod dybt og forsvarede. Med lidt under et kvarter tilbage fik indskiftede Lukas Lerager udlignet til 1-1 på et hjørnespark.

FCK satte alt ind på at hente sejren, men bevarede samtidig roen og spillede klogt. Det gav pote i det 90. minut, hvor offensivspilleren Elias Achouri fik scoret på et langskud, som tog en afretning.

Kampen sluttede således 2-1 til FCK, som dermed har hentet fire sejre i de fire første superligakampe.

Sponsoreret indhold