Farvel til Peter Brixtofte: Levede hårdt i sin sidste tid

Sådan husker mange Peter Brixtofte – som den glade altfavnende politiker og borgmester i Farum.

Sådan husker mange Peter Brixtofte – som den glade altfavnende politiker og borgmester i Farum.

Foto: All Over

Peter Brixtofte var en glad levemand – det lagde han ikke skjul på. Han var en mand, der slog ud med armene på mere end én måde.

Det kom mange til gode – både hans bysbørn i Farum Kommune og hans mange venner.

Men selv om Peter Brixtofte var en dygtig politiker, der i mange år nød stor popularitet hos sine vælgere, er det retsopgøret, hvor han blev dømt for mandatsvig, han sikkert huskes mest for.

Men korthuset brasede sammen, da det kom frem, at han til møder købte dyre middage og vine i Restaurant Sepp. Samtidig gik han uden om de normale procedurer i kommunen og skrev selv under på projekter. 

Det førte til et retsopgør, hvor han blev idømt i alt fire års fængsel for bl.a. mandatsvig, men den tidligere Farum-borgmester nægtede stadig, at han var skyldig.

– Jeg har ikke gjort noget forkert. Retssagen er en parodi, sagde han og søgte trøst i alkohol. Peter Brixtofte var især glad for rødvin. 

”Retsopgøret om Peter Brixtoftes tid som borgmester i Farum og det efterfølgende fængselsophold tog hårdt på ham og førte til et omfattende alkoholmisbrug, som han kæmpede med i flere år”, skrev hans tre døtre i en udtalelse om deres far.

Peter Brixtofte blev fundet død i sit hjem. Festen blev kort - han blev kun 66 år.

Peter Brixtofte begraves fra Stavnsholtkirken i Farum klokken 13 fredag den 18. november

Se billeder fra Peter Brixtoftes liv i galleriet herunder

Peter_Brixtofte_levede_hårdt

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close