Nyheder27. september 2022

Farlig cykeltrend breder sig i dansk by

Esbjerg oplever mistænkelig mange løse hjulbolte for tiden
Løse hjulbolte er desværre en tendens som cykelsmeden i Esbjerg lige nu oplever. Boltene har næppe løsnet sig af sig selv, da det kræver værktøj. nbsp;
Løse hjulbolte er desværre en tendens som cykelsmeden i Esbjerg lige nu oplever. Boltene har næppe løsnet sig af sig selv, da det kræver værktøj.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er måske tale om en meget dårlig spøg, men alligevel er der grund til bekymring i Esbjerg.

For her har indehaveren af Boldesager Cykler i Nørrebrogade oplevet det samme problem på over 20 kundecykler. Løse hjulbolte på enten for- eller baghjul.

Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge avisen kan en cykel potentielt køre i længere tid med løse bolte, men rammer man et bump eller en kantsten, kan de løse bolte betyde, at hjulet ryger af.

For ejeren af butikken, Jan Kolbeck, er der ikke meget sjov i det, der potentielt kan være drengestreger.

– Det kræver værktøj, så meget tyder på, at der er tale om en meget farlig form for hærværk i stil med det, vi tidligere har set på biler. Det er livsfarligt, siger cykelsmeden.

Han er ikke sikker på, at folkene bag er klar over konsekvenserne og opfordrer folk i området, til at tjekke deres hjul, inden de sætter sig op på jernhesten.

Også i 2017 var der problemer med løse hjulbolte. Her var det ifølge JydskeVestkysten Herningområdet, der led under cykelhærværk.

Færre danskere cykler i dag end for 20 år siden. Det fastslog vejdirektoratet i sommer. Frem mod 2035 har Folketinget afsat tre milliarder kroner til nye cykelstier og cykelprojekter.

Sponsoreret indhold