Stig Tøfting mistede begge sine forældre: Far slog mor ihjel

47-årige Stig \

47-årige Stig "Tøffe" Tøfting har flere gange haft gang i de store armbevægelser, og det har udløst to voldsdomme. I både 2002 og 2004 gik det galt, og den sidste episode sendte fodboldspilleren en tur bag tremmer i fire måneder.

Foto: All Over Press

Den tidligere fodboldspiller Stig Tøfting voksede op på almindelig vis, indtil en tragedie ændrede hans liv. Det fortæller han om til Ude og Hjemme.

Som alle andre børn gik han tur med hunden, hjalp med opvasken og gik med aviser. Og så spillede han selvfølgelig fodbold.

Hans far Poul var buschauffør og hans mor Kirsten var klinikassistent.

Men selv om de virkede som en helt normal familie, så var alt ikke, som det skulle være.

Stig lagde mærke til, at forældrenes ægteskab begyndte at vakle.

- De skændtes en del, men jeg forstod ikke helt, hvad det handlede om. Jeg kunne jo heller ikke rigtig gøre noget. Jeg blev bare ked af det, fortæller Stig Tøfting til Ude og Hjemme.

Det endte med, at hans forældre flyttede fra hinanden, og Stig boede alene med sin mor i en periode.

Men forældrene fandt dog hurtigt sammen igen.

I 1983 - kort efter Stig Tøftings konfirmation - havde han en nat sovet hos en fodboldkammerat og havde dagen efter været til fodboldstævne hele dagen. 

Han tog efterfølgende hjem for at være klar til dagen efter, når finalen skulle spilles. 

Han satte sin cykel i gården og piftede op mod sine forældre, som han altid gjorde.

- Så plejede de at komme hen til vinduet. Men det gjorde de ikke den dag, fortæller han til Ude og Hjemme.

Men der var en grund til, at forældrene ikke reagerede, og der ventede efterfølgende Stig et syn, der fik ham til at tvivle på sine egne øjne.

Han mødte først familiens hund Lady, som virkede oprevet. Da han gik længere ind, fandt han sin far død på gulvet med et jagtgevær. Øjeblikket efter så han sin mor, som lå død foran køkkendøren.

- Jeg løb bare over til min mormor og morfar med Lady. Da jeg kom ind, sagde jeg, at jeg ikke helt vidste, hvad der var sket. Om jeg havde set syner. Jeg havde jo spillet mange kampe den dag og var meget træt, fortæller Stig til Ude og Hjemme.

Men Stig havde ikke set syner. Hans far havde først skudt Stigs mor og et par timer senere sig selv. Ingen ved hvorfor.

Trods Stigs fund af sine forældre insisterede han på at spille finalen dagen efter. Så det gjorde han. Og han blev kåret som banens bedste spiller af Zepp Piontek. 

Han kom efterfølgende hjem til sin tante og onkel, hvor han boede i sine teenageår. I dag kalder han dem for "de gamle", og hans børn kalder dem farmor og farfar.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close