Nyheder25. maj 2011

Fanget i Tyrkiet: Støt med bidrag her!

Dansk familie kan ikke komme hjem, før kæmpe hospitalsregning for fødslen af deres datter er betalt
Af af
Familien håber snart at kunne vende tilbage til Danmark med lille Jessica
Familien håber snart at kunne vende tilbage til Danmark med lille Jessica
 Foto Claus Poulsen

Bagende sol, kolde forfriskninger og dukkerter i Middelhavet blev pludselig forvandlet til et rent helvede for danske Cindie Hyllested.

Den gravide kvinde var på ferie med sin mor i feriemekkaet Alanya i Tyrkiet, da fødslen pludselig gik i gang - ni uger før termin.

- Jeg kom på hospitalet i Alanya, men skulle derefter med en ambulance til Antalya. Lægerne stak fingrene op i mig. Det virkede næsten, som om lægerne ville fremprovokere fødslen. Jeg måtte selv spørge, hvad der foregik, da de gik i gang med at forberede et kejsersnit. Det virkede mærkeligt, og de var hele tiden interesseret i, om jeg havde penge til at betale, forklarer 27-årige Cindie, som ikke havde nogen rejseforsikring.

Indlagt med komplikationer

- Jeg blev vækket af narkosen og fik at vide, at jeg havde fået en lille pige. Hun vejede 2210 gram og var 43 centimeter lang ved fødslen, siger en frustreret Cindie, da SE og HØR møder hende på privathospitalet i Antalya, hvor hun har været indlagt med datteren siden fødslen forrige søndag.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Regningen lyder allerede på omkring 200.000 kr. Og hun kan ikke klare rejsen hjem til Danmark endnu. Jeg fortryder selvfølgelig, at jeg ikke bestilte en rejseforsikring. Men der må være sket en kommunikationsfejl. Jeg troede, jeg var forsikret, lyder det fra Cindie.

STØT FAMILIEN. INDBETAL ET BELØB PÅ:
Reg. Nr. 4065. Konto nr. 4065 695073

Hun har været alene i Tyrkiet siden fødslen, for Cindies mor var nødt til at tage tilbage til Danmark som planlagt.
Men en uge efter Jessica kom til verden, blev de endelig genforenet med Lars Vesterlund, som er far til Jessica.

- Det har været så hårdt at være alene. Jeg har snakket i telefon med Lars, men det er dejligt, han er kommet herned. Vi har fået et værelse på et hotel. Det er Bravo Tours, som jeg rejste med herned, der har været så søde at hjælpe os, siger Cindie, mens tårerne triller ned ad kinderne.

Parret er vant til at være væk fra hinanden, da Cindie bor tæt ved Haslev, mens Lars har hjemme i København.

- Det er sådan, det fungerer bedst for os, selv om det er lidt utraditionelt.

Uvis fremtid

Hverken Cindie eller 35-årige Lars ved, hvordan de skal skaffe de mange penge som privathospitalet kræver for fødsel, behandling og indlæggelse.

- Vi håber, de går med til en afdragsordning. Jeg er på dagpenge, og det er Cindie også. Men det er dybest set hende, som hænger på regningen, fastslår den nybagte far.

Cindie og Lars har udover Jessica, også sønnen Antony sammn. Derudover har Cindie to børn med en anden mand, mens Lars har tre børn med sin ekskæreste. Så pengene hænger ikke på træerne hos den store familie.

- Den danske konsul har besøgt mig her på hospitalet, men han kan ikke gøre noget. Vi skal selv skaffe pengene, forklarer Cindie.

- Ja, jeg blev spurgt, om jeg kunne skaffe 10.000 euro og tage dem med herned, men så mange penge har jeg slet ikke, afslører Lars.
Savner Danmark

Ulykkelig situation

Parrets frustration over den uheldige situation er tydelig. Ingen ved, hvornår de igen kommer til Danmark, men Cindie håber, det bliver snart.

- Lægerne siger, at Jessica måske bliver udskrevet torsdag (i dag, red.). Men jeg ved snart ikke. Det er en svær situation, det her. Jeg håber ikke, andre kommer ud for noget lignende, fastslår den unge mor.

Én ting er dog sikkert. Selv om Jessica måske snart bliver udskrevet, er mareridtet ikke slut for Cindie og Lars.

De bliver nødt til at skaffe pengene på en eller anden måde.

- Det kommer måske til at tage flere år, før vi har betalt hospitalet tilbage, men vi har fået lille Jessica. Og det er jo det vigtigste, siger Cindie.

Sponsoreret indhold