Nyheder22. juni 2015

Falsk Joey Moe snød Maria for penge

Én af de mange falske profiler i popsangerens navn snød Maria Nielsen for 500 kroner
https://imgix.seoghoer.dk/media/68c6df3b90934052ab85249e372f56ca.jpg
 Foto: All over

TV-programmer som ”Voice Junior” og ”Toppen af poppen” har været med til at gøre Joey Moe kendt af mange danskere. Desværre har popstjernen oplevet en af de negative sider ved berømmelsen: falske profiler på sociale medier, der misbruger hans navn til at snyde godtroende fans for penge. En af de uheldige ofre for svindlen er Maria Nielsen, der ville købe en motorcykeltur med Joey Moe til sin lillebror i 18 års fødselsdagsgave, og samtidigt støtte Red Barnet.

Maria Nielsen blev kontaktet af en Facebook-profil, der tilsyneladende tilhørte den rigtige Joey Moe.

[node:aller-related-content]

https://imgix.seoghoer.dk/falsk_joey_moe.png

Foto: Maria Nielsen

- Han skrev til mig om ikke det var noget for mig at få en tur bag på hans nye motorcykel. Jeg skulle smide lidt penge i, og så ville pengene gå til Red Barnet. Vi skrev lidt frem og tilbage, om jeg nu kunne stole på ham. Og han sendte billeder og så videre. Han virkede ret overbevisende, så vi aftalte, at han skulle køre en tur på 5-10 minutter med min bror til hans 18års fødselsdag, siger Maria Nielsen til SE og HØR.

De blev enige om, at motorcykelturen skulle koste 500 kroner. Pengene blev overført via Danske Banks app Mobilepay. Men så blev Maria Nielsen mistænksom. Nummeret, som hun havde overført pengene til stod som Red Barnet i Mobilepay, men det viste sig at være et taletidskort.

Maria Nielsen blev fuppet, og hendes lillebror fik aldrig en tur bag på en motorcykel med sit store idol.

Danske Banks Kommunikationsafdeling oplyser til SE og HØR, at det pågældende mobilnummer nu er spæret i Mobilepay, mens banken undersøger sagen. Alle brugere af Mobilepay kan altid identificeres, understreger banken.

Sponsoreret indhold