Nyheder12. januar 2010

Falch og Krebs: Starter firma sammen

Michael er gået fra druk og rock’n’roll til Kunstner med stort K, styr på livet og eget pladeselskab
Falch og Krebs har længe optrådt sammen - nu er de også forretningspartnere
Falch og Krebs har længe optrådt sammen - nu er de også forretningspartnere
 Foto: All Over

Michael Falch kan nu også skrive pladeselskabsejer på sit cv.

Ikke fordi han bliver mangemillionær af det - i alle tilfælde ikke lige med det første. Men han har taget endnu et skridt mod at få levet sine kunstneriske drømme ud.

Hvor han for år tilbage var ved at gå til i druk og rock'n'roll tog han beslutninger, der i dag betyder, at han har fået styr på sit liv og kan lege Kunstner med stort K.

Sammen med kollegaen og vennen Poul Krebs har han startet pladeselskabet Krebsfalch.

- Efter min live-cd/dvd fra 2008, "I kampens hede", med mit band Boat Man Love, havde jeg ikke længere kontraktlige forpligtelser over for nogen. Jeg forhandlede med flere selskaber, der gerne ville signe mig, men jeg var i færd med at bevæge mig ud i et mere eksperimenterende forløb, end jeg har prøvet før.

- Jeg ville "ud i grøften" med de nye sange til "Fodspor i havet", og den slags ukommercielle manifester er aldrig guld i øregangene for et pladeselskab. Jeg vidste, at det ville give mig problemer i forhold til frit at kunne gå hele vejen med de nye sange, hvis et pladeselskab skulle forsøge at tjene deres investering hjem på et hårdt ramt marked, siger han til Gaffa.

- Jeg tog en beslutning om at gå selv, ligesom jeg for 30 år siden havde gjort, da jeg debuterede med Malurt. Gennem årene har Poul Krebs været højst værdifuld for mig i rollen som kritiker af mine nye sange og dispositioner. Det viste sig, at vi nu begge stod i en helt ny situation med frie roller, og vi besluttede derfor at skabe et fælles projekt i form af KREBSFALCH, hvor mit album bliver første udgivelse.

"Fodspor i havet" kommer på gaden på mandag.

Sponsoreret indhold