Nyheder25. oktober 2022

Færøsk parti kan ikke pege på Søren Pape Poulsen på grund af hans seksualitet

De konservatives formand er homoseksuel, og derfor vil partiet Miðflokkurin ikke pege på ham, hvis de får et eller flere mandater

Hvis det færøske parti Miðflokkurin skulle få et eller begge færøske mandater ved det kommende folketingsvalg, så kan partiet under ingen omstændigheder pege på De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, som statsminister.

Det skyldes, at Søren Pape Poulsen er homoseksuel, fortæller Miðflokkurins formand, Jenis av Rana, ifølge det færøske medie Sosialurin.

– Nej, det kan ikke komme på tale, at jeg peger på Søren Pape Poulsen, siger Jenis av Rana, der er Færøernes landsstyreformand for udenrigsanliggender.

- Det at leve som såkaldt "homoseksuel" er i strid med den grundlov, som jeg personligt har, og som mit parti også har, og som jeg synes, at Færøerne også har, siger han i en radioudsendelse.

Miðflokkurin, der også er kendt som Centerpartiet, er et kristeligt parti, og partiet fik to mandater ved Lagtingsvalget på Færøerne i 2019.

Det er ikke første gang, at Jenis av Rana ytrer holdninger imod homoseksuelle.

Den 69-årige læge har i mange år været modstander af registreret partnerskab for homoseksuelle. Han har også markeret sig som tilhænger af en meget stram abortlovgivning.

Sidste år gjorde Jenis av Rana sig bemærket i coronadebatten, da han meddelte, at han ikke ville lade sig vaccinere mod coronavirus.

Intet tyder i øvrigt på, at Miðflokkurin kommer til at blive repræsenteret i Folketinget efter valget.

En meningsmåling fra det færøske medie portal.fo viser, at de to partier, som i øjeblikket har de færøske mandater i Folketinget, står til at blive det største og næststørste parti ved folketingsvalget.

Sambandsflokkurin, som er et blåt parti, står til at blive det største. Partiet Javnaðarflokkurin, som er de færøske socialdemokrater, står til at blive næststørst.

Miðflokkurin ligger ifølge meningsmålingen til at blive det femtestørste parti, men har meget langt op til de to førnævnte partier.

Sponsoreret indhold