Nyheder1. april 2022

Få passet din fisk, mens du shopper eller bad i Tivoli: Har du spottet alle aprilsnarrene i dag?

Vanen tro byder 1. april på historier, der ikke helt passer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tivoli_bade_trim73-6_1.jpg
 Foto: Tivoli

Fremover kan du snuppe en dukkert i Tivoli og få passet din fisk i Fisketorvet, når du shopper.

Eller kan du?

Nogle historier er bare lidt for gode til at være sande 1. april, og derfor har SE og HØR samlet en god håndfuld af historierne, der ved første øjekast kan snyde.

Bad med karperne i Tivolis rene vand

Vi starter hos Tivoli, hvor du fra 1. juli kan svømme i Tivoli Søen. Det skyldes, at vandmålinger fra Københavns Kommune viser, at søen nu er så ren, at man kan bade i den.

Derfor bygger Tivoli en 35 meter lang badebro ud til Fregatten, som gæsterne kan hoppe i vandet fra. I alt investerer parken 3,6 millioner kroner i projektet.

Når du har badet, kan du overveje en tur i biografen. Nordisk film har i dag annonceret, at man har installeret det nye FUUP-system i stolene, som vækker dig, hvis du falder i søvn.

FUUP står for ”Film Uden Uvelkommen Pause”. Anordningen er udviklet i samarbejde med DTU, lyder det.

Ryg en pind og få passet fisken

Hos Scleroseforeningen vil man til at dyrke cannabis, da man forventer, at hash inden længe bliver lovliggjort.

Patientforeningen overtager derfor nøglerne til sydfynsk cannabisproduktionsanlæg, skriver den i en pressemeddelelse.

I den kommende weekend vil dørene åbnes for interesserede, der får mulighed for at få en rundvisning på anlægget og en gratis prøve til en uges forbrug med hjem.

Apropos hash er der godt nyt for alle folk, der lufter deres fisk. Det ældgamle problem med at få passet dyret, når du shopper, er nemlig fortid i Fisketorvet.

Her lyder det, at shoppecenteret fra i dag af tilbyder fiskesittere, der kan tage sig af din fisk, mens du handler.

- Mange af vores besøgende har ytret et ønske om at få en eller anden form for pasning af deres kæledyr, navnlig deres fisk, lyder det fra Morten Korsgaard, der er centerchef.

Skifter farve på tilværelsen

Farvepaletten er også fremme, når det kommer til aprilsnarrene.

For eksempel vil Københavns Rådhus blive gult i anledningen af Tour de France. På Instagram skriver overborgmester i København, Sophie Hæstorp, at det skal ske ved hjælp af et gult og klimavenligt stykke stof.

- Vi har i løbet af det sidste år indsamlet og behandlet alt gult affald, som københavnerne har smidt ud.

- Det er alt fra gule nettoposer, aflagte T-shirts og telte. Rådhusets eget bidrag er alle de post-its, der har samlet støv på whiteboards- og skrivebordene rundt omkring, skriver borgmesteren.

Og København er ikke ene om at være først med et farveskift.

I Nordjyllands Beredskab vil man sætte fokus på mangfoldighed fremover ved at gøre brandbilerne lyserøde. Hvori mangfoldigheden præcis ligger ved lyserøde brandbiler, bliver ikke uddybet i Facebook-opslaget.

Hos 3F går man skridtet videre og går fra rød til ingenting.

Fagforeningen skriver nemlig, at 1. maj i er droppet.

- Det tog 151 års kamp, men nu er vi i mål, og der er ikke længere brug for en kampdag. Vi vil i stedet bruge 1. maj til at fejre det perfekte arbejdsmarked, der er opnået i Danmark, hvor ingen bliver underbetalt eller forskelsbehandlet og arbejdsulykker er et fortidslevn, skriver fagforeningen.

Pernille Rosendahls kæreste springer ud som musiker

Fra godt nyt til arbejderne til skidt nyt for alle danskere.

Hos Gaffa.dk kan man læse, at tidligere udenrigsminister Kristian Jensen lancerer en ny karriere som sanger og sangskriver.

Allerede den 8. april udkommer Jensens første single ”Alt andet end grå”, mens hele albummet, der udkommer 29. april, har navnet ”Genstart på halvvejen”.

Flere af sangene er skrevet, før Kristian Jensen mødte Pernille Rosendahl, oplyses det.

En, der næppe har hjulpet med teksterne til ”Genstart på halvvejen”, er Knud Romer.

Han har nemlig travlt med at dokumentere sin tilknytning til Italien.

- Jeg har modtaget en skrivelse fra en italiensk jurist, som beder mig dokumentere, at jeg faktisk er romer. Ellers skal jeg inden årsskiftet ændre mit efternavn, forklarer Knud Romer til Bogmagasinet Bog.dk

Mens forfatteren forsøger at beholde sit navn, ændrer en stor musikfestival sit.

Det drejer sig om den fynske festival Tinderbox, der vil hylde, at H.C. Andersens hus igen er åbnet.

Derfor skal festivalen nu hedde Eventyrbox.

- I år får eventyrene frit spil. Bassinerne ved siden af scenen vil blive fyldt med havfruer, og hver dag kl. 14.00 vil danske forfattere læse højt af folkeeventyr til techno. Det bliver magisk, udtaler den områdeansvarlige.

svampefindende kaniner

Vi slutter aprilsnarturen af i dyrenes verden.

Her viser det sig, at flere firbenede dyr skal hjælpe politiet fremover.

Dyrenes Beskyttelse skriver, at et nyt samarbejde mellem Roskilde Internat og Midt- og Vestsjællands Politi har set dagens lys.

Personalet på internatet har i flere måneder trænet marsvin, som skal hjælpe med at finde forsvundne personer, og kaniner, der skal snuse sig frem til hallucinerende svampe.

Nabohjælp vil også have hjælp af de firbenede. Derfor er der oprettet en civil hundepatrulje, de skal hjælpe med at gøre livet surt for tyvene.

Derfor har de oprettet fire stillinger til menneskets bedste ven.

Sponsoreret indhold