Nyheder16. februar 2022

Få det store overblik før vinterferien: Sådan er restriktionerne i andre lande

SE og HØR giver dig her et overblik over restriktioner ved nogle af Europas populære feriedestinationer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220109-135530-5-1920x1279we.jpg
 Foto: Splashnews.com/Splash/Ritzau Scanpix

Vinterferien i uge 7 eller 8 er for mange danskere en mulighed for at rejse udenlands for at få en lille pause fra den travle hverdag.

Herhjemme er der ikke længere nogle coronarestriktioner, men det betyder ikke, at det er ligesådan i vores europæiske nabolande.

SE og HØR giver dig her et overblik over, hvordan restriktionerne er for de populære feriedestinationer.

England

Fra 24. februar er det helt slut med alle coronarestriktioner i England. Det er en måned tidligere, end man først havde regnet med.

Det er godt nyt for dem, der har booket en tur til London i den sidste halvdel af uge 8, mens der stadig er nogle ting, der man skal være opmærksom på, hvis man rejser i uge 7.

Det er mest af alt mundbindet, der stadig ikke er helt udfaset i England. Ellers droppede englænderne krav om selvisolation og coronapas 26. januar.

Med fuld vaccination kan man frit rejse ind i landet, mens det kræver en højst to dage gammel test, hvis man ikke er færdigvaccineret. Børn under 18 er fritaget testkravet. (LINK til UM.)

Frankrig

En tur på natklub i Paris? Det lyderbestemt ikke dårligt, og det kan nu blive en realitet. Fra onsdag må de franske natklubber nemlig slå dørene op for gæster igen.

Tilbage i januar vedtog et flertal i landets parlament, at der skulle indføres vaccinepas. Det betyder, at man skal være vaccineret for at kunne rejse med intercitytog og spise på restaurant.

Der er frem til 28. februar krav om mundbind indendørs på offentlige steder, hvor der kræves coronapas. Man kan risikere en bøde på omkring 1000 kroner, hvis man ikke overholder kravet. Bøden bliver meget højere, hvis man flere gange ikke overholder kravet.

I Frankrig er en negativ test ikke længere en gyldighedsfaktor for coronapasset.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/000_9n39n6-1920x1280we.jpg
 Foto: Sameer Al-Doumy/AFP/Ritzau Scanpix

Mundbindet kan du godt pakke væk, når du skal se Eiffeltårnet. Indendørs er det dog stadig et krav i Frankrig. Foto: Sameer Al-Doumy/AFP/Ritzau Scanpix

Vores nordiske naboer

Sverige

Der gik ikke meget mere end en uge, efter at vi i Danmark fjernede alle restriktioner, før Sverige fulgte trop.

9. februar ophævede den svenske regeringen alle restriktioner, og alt er ”tilbage ved det gamle” på den anden side af Øresundsbroen.

Norge

I weekenden op til uge 7 meddelte den norske statsminister, Jonas Gahr Støre, at stort set alle coronarestriktioner med øjeblikkelig virkning ville ophøre.

Det indebar blandt andet, at afstandskravet blev fjernet sammen med kravet om mundbind.

Dog valgte regeringen, at landet skulle beholde to tiltag i en overgangsperiode: Folk med symptomer rådes til test, mens smittede opfordres til at blive hjemme i fire dage.

Holland

Fra fredag i uge 7 bliver de fleste restriktioner fjernet i Holland. De meddelte landets regering tirsdag. Det giver barer og restauranter lov til at have åbent frem til klokken 1 frem for klokken 22 fra fredag.

Desuden fjernes afstandskrav i det offentlige rum. Dog skal personer, der rejser ind i landet, kunne vise, at de er vaccineret, har været smittet med coronavirus for nylig eller en negativ test.

Italien

Også i Italien har de ligesom herhjemme åbnet for natklubberne. Det gjorde de 11. februar, hvor kravet om mundbind udendørs også blev fjernet.

Det kræver dog et gyldigt coronapas eller bevis for, at man har været smittet for nyligt for at gå på natklub i Italien.

Du skal også stadig pakke mundbindet i kufferten, da det fortsat vil være et krav at bære indendørs. Det ventes først at blive afskaffet 31. marts.

Artiklen fortsætter under billledet...

https://imgix.seoghoer.dk/000_8wp8z7-1920x1277we.jpg
 Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix

Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix

Tyskland

Drømmer du om den helt store technofest i Berlin i vinterferien? De drømme kan du godt skyde en hvid pil efter.

De tyske natklubber åbner nemlig først fra 4. marts, så technofesten må vente til påskeferien.

Lige nu er det heller ikke muligt for ikkevaccinerede at gå på restaurant i Tyskland. Det er også først muligt fra 4. marts.

Der er stadig krav om at bære mundbind indendørs og i offentlig transport.

Den tyske forbundskansler Olaf Scholz skal onsdag 16. februar igen drøfte restriktionerne med landet delstatsledere.

Sponsoreret indhold