Nyheder 5. maj 2014

Eurovision-værter: Vi skal nok få høvl

Lise Rønne, Pilou Asbæk og Nikolaj Koppel er klar til kritik
I aften går Lise Rønne, Nikolaj Koppel og Pilou Asbæk på scenen til generalprøve på semifinalen
I aften går Lise Rønne, Nikolaj Koppel og Pilou Asbæk på scenen til generalprøve på semifinalen
Foto: Kaspar WenstrupMandag eftermiddag går de tre danske Eurovision-værter på scenen i en fuld gennemspilning af den første semifinale, der finder sted tirsdag aften.

Generalprøven skal finpudse de sidste detaljer på det show, som Nikolaj Koppel, Lise Rønne og Pilou Asbæk har forberedt sig til de seneste mange måneder.

LÆS OGSÅ: Lise Rønne om sin vægt: Ikke mit ansvar at være rollemodel

Forberedelsen har blandt andet været at lære replikker og finde ud af, hvornår man skal stå og gå på scenen samt hvilket kamera, man skal kigge ind i. Og så har de tre værter skulle lære hinanden godt at kende.

- Vi har været enormt meget sammen, fortæller Lise Rønne.

- Vi føler, at vi er klar, men det er verdens største show, og det er altså gigantisk stort. Man kan godt mærke, at der er stor opmærksomhed omkring showet, men der er også enormt meget kærlighed, siger hun.

LÆS OGSÅ: Pilou Asbæk viser stiv diller

Nikolaj Koppel kan også godt mærke, at begivenheden, der i år afholdes på Refshaleøen i København, vækker mange følelser i folk.

- Hvis ikke vi gør danskerne bare en lille smule stolte af os, så skulle det ikke være sådan, siger han, men er samtidig klar over, at det er en stor opgave at skulle styre showet, og at det nok ikke er alle, der bagefter vil være tilfredse.

- Vi skal nok få høvl, det er en del af pakken. Grand prixet er en kæmpe fest, og der er mange følelser i det, og der er vi jo lige i orkanens øje, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Annette Heick om Melodi Grand Prix: Det bliver kaos

Alligevel er det glæde og ikke nervøsitet, der fylder mest for værterne.

- Jeg tør jo næsten ikke at sige det, men lige nu har nerverne det faktisk fint, siger Lise Rønne, der kan se frem til at være live på skærmen for 170 millioner tv-seere.

Semifinalerne i Eurovision finder sted tirsdag og torsdag, mens den store finale, som danske Basim er direkte kvalificeret til, bliver afholdt lørdag.

LÆS OGSÅ: Emmelie de Forest kæreste med 42-årig

Sponsoreret indhold