Nyheder5. marts 2015

Eurovision 2015: Se Australiens repræsentant

Australien har fundet den sang, som de vil sende videre til Eurovision Song Contest 2015
Guy Sebastian. Så lækker er Australiens bud på en vinder til årets Eurovision
Guy Sebastian. Så lækker er Australiens bud på en vinder til årets Eurovision
 Foto: All Over PressEuropæiske lande fra Armenien og Aserbajdsjan til Sverige og Schweiz er blandt de dystende deltagere, når årets sang skal findes ved den storslåede musikfest Eurovision.

Trods stor palaver har arrangørerne i anledning af Eurovisionens 60-års jubilæum besluttet at invitere og give et wildcard til det gigantiske Eurovision-fan-kontinent Australien, og torsdag blev det afsløret, hvem sangeren er.

LÆS OGSÅ: Australien i Eurovision skaber kritik

Det bliver Guy Sebastian, der er tidligere vinder af den australske udgave af "Idols," som skal repræsentere landet fra "Down Under" til finalen i Østrigs hovedstad, Wien, 21. maj.

- Det er Eurovision, det er kæmpestort, og det bliver større og større her i Australien, hvilket er fedt, lyder det begejstret i en erklæring fra den 33-årige australske repræsentant.

LÆS OGSÅ: Punkband med Downs Syndrom i Eurovision

Australien er enorme fans af Eurovision, hvert år bliver musikfesten transmitteret ved store offentlige folkefester, og kænguru-kontinentet jubler over deltagelsen.

- Det skal være episk. Jeg vil repræsentere os som nation, men det skal også være sjovt eller følsomt, siger den malaysisk-fødte sanger, der endnu ikke har fundet sin endelige finalesang.

- Det er så eklektisk. Man ved aldrig, hvad man får, siger wildcard-deltageren.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Østrig afslører scene til Eurovision

Australien skal ikke kvalificere sig og er derfor forhånd garanteret en plads i finalen ved siden af "The Big Five," som også har særstatus: Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien.

Årets Eurovision bliver afholdt med semifinaler 19. og 21. maj og det store finalebrag med glimmer og glamour den 23. maj i Wien, efter "den skæggede dame," østrigeren Conchita Wurst, sidste år vandt Eurovisionen i København.

Det bliver gruppen Anti Social Media, der skal repræsentere Danmark i dysten.

Hør deres bud på årets vindersang her.

Se også Guy Sebastian give den gas til Idol's store finale 2003 her:


Sponsoreret indhold